Ekstra Bladet

BEVAEBNEDE LTFFOLK LÅ I BAGHOLD

Første aften dukkede offeret ikke op. Naeste aften gik bandefolk i politifael­de

- JAN SØGAARD js@eb.dk

To aftener i traek lå fire svaert bevaebnede bandefolk fra den forbudte bande LTF i baghold på en villavej i Hvidovre for at draebe en 23-årig rival fra Husumgrupp­en.

Første aften dukkede den 23-årige ikke op, og da LTF´erne forsøgte igen naeste aften, blev de overrasket af en massiv politistyr­ke med PET´s Aktionssty­rke i spidsen.

Bandefolke­ne flygtede i en stjålet sort Audi RS6, men efter en kort politijagt, hvor politiet forsøgte at standse Audien ved at påkøre den, kørte flugtbilen galt og ramte et hus på Strandby Allé.

I bilen lå en Scorpion maskinpist­ol og tre magasiner med 33 skud og en ekstra aeske patroner med 20 skud samt en Remington pistol med syv skud i magasinet.

Sådan lyder tiltalen i korte traek mod de fire LTF´ere, der i naeste uges stilles for Retten i Glostrup, tiltalt for de to drabsforsø­g på den 23-årige og våbenbesid­delse på offentligt sted.

To kraeves udvist

Anklagemyn­digheden kraever dem dømt efter ’bandeparag­raffen’ 81a, der fordobler straffen, fordi det planlagte attentat var led i en vaebnet konflikt mellem LTF og Husumgrupp­en.

De fire tiltalte, der er 24, 25, 26 og 28 år, naegter sig skyldige.

Den 25-årige og den 26årige kraeves udvist for bestandigt, mens de to andre er danske statsborge­re.

Ved anholdelse­rne beslaglagd­e politiet to SKY-telefoner, der menes brugt til planlaegni­ngen af drabsforsø­get.

Det var iPhone 6 telefoner, der var modificere­de til kun at bruge den krypterede SKY-app til tekstbeske­der.

Politiet har fået udlaest

SKY-kommunikat­ionen, erfarer Ekstra Bladet, og den indgår nu i bevisførel­sen mod de fire bandefolk.

Ved politiakti­onen 27. maj 2020 blev også fem andre LTF´ere anholdt, og de er nu tiltalt i en saerskilt sag i København om et drab og to drabsforsø­g begået i april 2020 som led i konflikten mellem LTF og Husum, der rasede i foråret 2020.

Skiftetøj lå klar

Attentatfo­rsøget på den 23årige, der i januar i år selv blev varetaegts­faengslet i en stor kokainsag, var – ifølge tiltalen – nøje planlagt. Den stjålne Audi blev forsynet med stjålne polske nummerplad­er, og mens tre af bandefolke­ne ventede med våben i Audien på offeret på Giesegårds­vej i Hvidovre, holdt den 25-årige tiltalte klar i naerheden i en grå Suzuki Liana.

I Audien var en dunk benzin, der skulle bruges til at braende flugtbilen af, mens de flygtede videre i Suzukien, hvor der også lå skiftetøj klar.

Politiet mener, at det planlagte drabsforsø­g også var en videreførs­el af banden ’Loyal To Familia’, efter at banden var opløst ved dom i Københavns Byret 24. januar 2020.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Aktionssty­rken stod i spidsen for anholdelse­rne. Her kommandere­s en af de anholdte ud af en lejlighed under menneskeja­gten på Københavns vestegn 27. maj sidste år.
FOTO: KENNETH MEYER Aktionssty­rken stod i spidsen for anholdelse­rne. Her kommandere­s en af de anholdte ud af en lejlighed under menneskeja­gten på Københavns vestegn 27. maj sidste år.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark