Ekstra Bladet

PARTITOP BLEV

RADIKAL SKANDALE: Partiledel­sen har laenge kendt til problemern­e med Karen Melchiors problemati­ske adfaerd, erfarer Ekstra Bladet

- CECILIE GULDBERG KRISTIAN B. LARSEN guld@eb.dk; kbl@eb.dk

Toppen af Radikale Venstre har i over et år kendt til Karen Melchiors problemati­ske adfaerd, men først efter Ekstra Bladets afsløringe­r er der blevet sat konkrete tiltag i gang, der skal forbedre arbejdsmil­jøet på EU-profilens kontor.

Sekretaria­tsledelsen i partiet er således gentagene gange og igennem laengere tid blevet advaret – både mundtligt og skriftligt – mod Karen Melchiors problemati­ske adfaerd.

Det erfarer Ekstra

Dermed er er advarslern­e faldet til partiets øverste administra­tive ledelse, der holder til på Christians­borg – side om side med partiets politikere.

Ulideligt arbejdsmil­jø

Bladet.

Flere ansatte i Europa-Parlamente­t, herunder både nuvaerende og tidligere medarbejde­re, har beskrevet Karen Melchior som råbende, overfusend­e, perfid, kolerisk og utilregnel­ig.

Det er denne adfaerd, sekretaria­tsledelsen ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er blevet advaret imod i over et år, og som har gjort arbejdsmil­jøet på hendes kontor så ulideligt, at flere ansatte har sygemeldt sig.

Flere af hinanden uafhaengig­e kilder med kendskab til sagen fortaeller desuden, at der fortsat er stor frustratio­n blandt ansatte og kollegaer i Europa-Parlamente­t over, at der igennem lang tid ikke er blevet sat ind overfor Karen Melchiors ’koleriske’ og ’perfide’ adfaerd.

Omfattende undersøgel­se

I sidste uge kunne Ekstra Bladet fortaelle, at Radikale Venstres uafhaengig­e kontaktins­tans, der behandler graenseove­rskridende adfaerd i partiet, har indledt en omfattende undersøgel­se af Karen Melchior.

Hvor Karen Melchior i starten af september bedyrede, at der ikke var nogen ansatte, der havde klaget over hende på davaerende tidspunkt, så det pludselig helt anderledes ud efter Ekstra Bladets afsløringe­r.

Således viser en intern email, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, at kontaktins­tansen nu har vaeret i kontakt med flertallet af både nuvaerende og tidligere ansatte under Karen Melchior samt andre kolleger i Europa-Parlamente­t. Yderligere skridt i vente Ifølge Radikale Venstres landsforma­nd, Mikkel Sarbo, er det sket ’på baggrund af henvendels­er’, som kontaktins­tansen ’drøfter i fortroligh­ed med dem, som henvender sig, og implicered­e parter’.

’Baseret på dette har kontaktins­tansen sendt en foreløbig anbefaling til Karen og den organisato­riske ledelse i Radikale Venstre. Den organisato­riske ledelse og Karen arbejder nu med disse anbefaling­er både sammen og individuel­t,’ står der der i mailen.

Ifølge mailen fra kontaktins­tansen er sagen langtfra afsluttet, og der forventes at skulle tages ’yderligere skridt’. Ekstra Bladet har ikke kunne få oplyst, hvilke anbefaling­er der er tale om, men landsforma­nd Mikkel Sarbo fortaeller, at der vil blive ivaerksat en arbejdsmil­jøundersøg­else.

’Som jeg tidligere har svaret jer, så tager vi arbejdsmil­jø meget alvorligt. Derfor er det korrekt, at der vil blive ivaerksat en arbejdsmil­jøundersøg­else. I første omgang er der dialog med Parlamente­t, som formelt er arbejdsgiv­er, og som i øvrigt mig bekendt ikke har modtaget nogle henvendels­er,’ skriver Mikkel Sarbo.

Hverken den politiske leder af partiet, Sofie Carsten Nielsen, eller sekretaria­tschef Lars Beer ønsker at kommentere sagen. Karen Melchior selv forholder sig også tavs. Landsforma­nd Mikkel Sarbo har dog indvilget i at besvare en raekke spørgsmål skriftligt.

Der er fortsat stor frustratio­n blandt ansatte og kollegaer i EuropaParl­amentet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark