Ekstra Bladet

ANMELD VOLDTAEGTE­N

- Skribenten­s navn og adresse er redaktione­n bekendt

I juni 2021 var jeg udsat for et voldtaegts­forsøg. Normalt hører man ofte om de negative oplevelser, som ofrene for sådanne sager har vaeret udsat for under kontakten med politiet. Derfor kan det vaere svaert for ofre at turde melde disse sager til politiet.

Dette ønsker jeg at forsøge at aendre på ved at fortaelle min positive historie om kontakten med Østjylland­s Politi i min sag.

Efter en bytur sluttede aftenen med, at en mand kom hjem til mig efter en bytur for blot at drikke en enkelt øl, inden vores veje skulle skilles. Det udviklede sig til, at jeg bliver hevet ind i sovevaerel­set og var udsat for overgreb og voldtaegts­forsøg.

Efter en kamp om at få manden ud af min lejlighed brød jeg sammen og stod i et kaempedile­mma. Skulle jeg melde det til politiet? Jeg frygtede for ikke at blive taget seriøst og ’anklaget’ for, at det havde vaeret min egen skyld. Jeg forsøgte derfor,inden jeg kontaktede profession­elle, at få fat på nogle venner og veninder for at høre deres mening, da jeg ikke vidste,hvad jeg skulle gøre eller stille op.

Da jeg ikke kunne få fat på nogen, besluttede jeg mig for at forsøge at kontakte politiet i håb om, at min anmeldelse ville blive taget alvorligt, og at det forhåbentl­ig ville få en konsekvens for denne mand.

Nervøsitet­en traengte sig på, da jeg graedende ringede til politiet og forsøgte at forklare, hvad der var sket. Den søde politimand i den anden ende af røret forsøgte at berolige mig, så han kunne høre min anmeldelse. Der blev med det samme sendt en vogn ned til mig. Det føltes som flere timer, før politiet ankom, på trods af at de var der inden for få minutter. Ventetiden var ulidelig, og nervøsitet­en traengte sig mere og mere på.

Politiet startede derefter en undersøgel­se af min lejlighed, samtidig med at en venlig politikvin­de satte sig med mig og forsøgte at berolige mig i denne voldsomme og forfaerdel­ige situation. Bagefter blev jeg sendt videre til yderligere undersøgel­se.

Efterfølge­nde fik jeg tilknyttet en efterforsk­er og advokat, der igennem hele sagen har taget mig dybt alvorligt og har vaeret meget støttende igennem det hele.

Jeg har valgt at skrive dette indlaeg for forhåbentl­ig at kunne hjaelpe andre til at turde anmelde sådanne

En venlig politikvin­de satte sig med mig og forsøgte at berolige

Man hører desvaerre om piger eller drenge, der ikke bliver taget seriøst

sager, når de nu hører min positive oplevelse med politiet og hele systemet.

Man hører desvaerre om piger eller drenge, der ikke bliver taget seriøst, når de kontakter politiet. I stedet bliver de naesten anklaget for, om det nu ikke var deres egen skyld, og om de ikke selv havde lagt op til noget.

Jeg håber, at dette vil kunne hjaelpe andre til at turde reagere i fremtiden. For det er IKKE din egen skyld, det er IKKE okay, og der skal reageres. Man skal kunne føle sig tryg ved at anmelde overgreb til politiet.

 ?? MODELFOTO: NANNA NAVNTOFT ?? Østjylland­s Politi får ros for deres håndtering af en sag om voldtaegts­forsøg på laeserbrev­sskribente­n.
MODELFOTO: NANNA NAVNTOFT Østjylland­s Politi får ros for deres håndtering af en sag om voldtaegts­forsøg på laeserbrev­sskribente­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark