Ekstra Bladet

Laes det med stort

Prisen kan skrues op

- STINE ESKILDSEN stes@eb.dk

Det går ofte lidt for hurtigt, når de danske forbrugere underskriv­er en købskontra­kt på en ny bil, og det kan ende med at blive en temmelig dyr fornøjelse.

Derfor har vi allieret os med Casper Schad, der er advokat hos FDM – bilejernes interesseo­rganisatio­n. Han peger her på siderne på fem faldgruber, du skal styre uden om, når du køber en ny – eller brugt – bil.

Det første, du bør laese godt igennem, befinder sig faktisk ikke i det, der står med småt, men på forsiden af din slutseddel. Her opstår der nemlig ofte problemer, hvis ikke alt det, ❘ har aftalt, er udpenslet. Det kan vaere pris, farve, motorstørr­else og i saerdeles det ekstraudst­yr, du har forhandlet dig frem til.

– Det sker jaevnligt, at folk har en anden opfattelse af, hvad der er aftalt, ud fra de samtaler, de har haft med bilforhand­leren. Og hvis der ender med at stå noget andet på slutsedlen, eller ekstraudst­yret slet ikke er omtalt, er det påstand mod påstand, når bilen leveres, siger Casper Schad.

Så sørg for, at alt det, ❘ har aftalt, står sort på hvidt, inden du skriver under.

Når du køber en ny bil, er det med udgangspun­kt i en listepris, som kan aendre sig i perioden, frem til at du modtager bilen. Og bliver bilen dyrere, kan du roligt regne med, at den regning ender hos dig.

Det er helt inden for skiven, hvis det vilkår indgår i en slutseddel, men det er vigtigt, at du kender til det.

– Det er typisk en standardbe­tingelse ved køb af nye biler, for bilforhand­leren skal jo også betale mere for bilen, hvis listeprise­n stiger, og vil ikke ende med et tab, siger FDM-advokaten.

Men det skal selvfølgel­ig vaere inden for rimelighed­ens graenser, for mange har i forvejen ’makset’ budgettet ud, når de køber bil, understreg­er han. Derfor skal det også vaere helt tydeligt i vilkårene, hvad man risikerer.

ARKIVFOTO: SHUTTERSTO­CK

 ?? PR-FOTO: FDM ?? Casper Schad er advokat hos FDM og hjaelper blandt andet bilejere, der er endt i en juridisk disputs.
Den går ikke
En brugtbilsf­orhandler kan og må ikke fraskrive sig reklamatio­nsretten med formulerin­ger som ’købt som beset’ eller ’købt til reservedel­e’. Det er ganske enkelt ikke gyldigt – heller ikke selvom forbrugere­n har underskrev­et aftalen.
PR-FOTO: FDM Casper Schad er advokat hos FDM og hjaelper blandt andet bilejere, der er endt i en juridisk disputs. Den går ikke En brugtbilsf­orhandler kan og må ikke fraskrive sig reklamatio­nsretten med formulerin­ger som ’købt som beset’ eller ’købt til reservedel­e’. Det er ganske enkelt ikke gyldigt – heller ikke selvom forbrugere­n har underskrev­et aftalen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark