Ekstra Bladet

KLAR TIL INDYCAR

Har underskrev­et en flerårig aftale med RLL Racing i den amerikansk­e pendant til Formel 1

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Formel 1-drømmen er sat på standby for nogle saesoner. Fra 2022 og i de kommende år bliver Christian Lundgaards mål podier, sejre og mesterskab­er i amerikansk Indycar.

I går bekraefted­e Rahal Letterman Lanigan Racing, hvad Ekstra Bladet løftede sløret for i begyndelse­n af måneden: At man til teamets tredje bil fra 2022-saesonen har indgået en flerårig aftale med det danske talent.

Prominente rivaler

Christian Lundgaard bliver den første dansker nogensinde med en flerårig aftale i verdens naeststørs­te racerserie, og den første danske kører, der skal deltage i amerikansk motorsport­s juvel, Indianapol­is 500, som sammen med Le Mans og Monacos Grand Prix udgør sportens Triple Crown.

Rivaler til den kommende saeson taeller navne som den tidligere Formel 1-kører Romain Grosjean, Ferrari-junioren Callum Ilott, den nybagte mester Alex Palou samt ikke mindst stjernen over dem alle i Indycar, den seksfoldig­e mester Scott Dixon.

Aftalen kom i stand, efter Lundgaard i sommer blev inviteret til en hemmelig test og siden kørte et enkelt løb for RLL Racing. Her imponerend­e han ved at vaere marginaler fra pole-position og blev 12’er i løbet trods en madforgift­ning.

Dermed er drømmen om Formel 1 også skudt til hjørne; i hvert fald for en stund. Muligheden for at skabe sig en karriere både sportsligt og økonomisk vaegtede højere i overvejels­erne for Lundgaard-familien og dens investorer.

– Hvor er der størst chance for at vinde og for at dominere. Og hvis man tager et år mere i Formel 2, og man ikke absolut dominerer, hvad skal man så? Nu ved jeg, hvad fremtiden skal vaere, siger Christian Lundgaard til Ekstra Bladet.

Han er lykkelig for endelig at kunne fortaelle om sine kommende saesoner.

– Herover er det rendyrket racing, og det tiltraekke­r mig, siger han.

Danskeren fuldfører sin hidtil skuffende F2-saeson, som stadig mangler to afdelinger. Skiftet foregår med opbakning fra Alpines F1 Teams talentakad­emi, som han er på kontrakt med året ud. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er det planen, at samarbejde­t fortsaette­r, selv om fokus 100 procent bliver på USA i de kommende år.

Herover er det rendyrket racing, og det tiltraekke­r mig

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark