Ekstra Bladet

Pálmarsson brillerer i Aalborgs CL-revanche

-

Aalborg Håndbold troner fortsat på førsteplad­sen i sin Champions Leaguegrup­pe.

På hjemmebane vandt nordjydern­e onsdag aften med 33-29 over RK Vardar fra Nordmakedo­nien og tog revanche for nederlaget til samme modstander for tre uger siden. Det er fortsat Aalborgs eneste pointtab i turneringe­n.

Efter en ujaevn første halvleg lignede det laenge en klar dansk sejr på den anden side af pausen.

Vardar fik dog skabt en vis spaending i slutfasen, inden Aalborg anført af storspille­nde Aron Palmarsson afgjorde forestilli­ngen til taktfaste klapsalver fra publikum.

Det siger noget om Aalborgs fremskridt de sidste par saesoner, at sejren ikke er nogen overraskel­se.

Vardar vandt trods alt Champions League i både 2017 og 2019, men her haltede holdet bagefter de danske opkomlinge.

Aalborg skulle dog igennem nogle halvsløje perioder i første halvleg, før holdet spillede sig ud.

Pauseførin­gen på 16-13 var i virkelighe­den et flot udbytte af en halvleg, hvor hjemmehold­et var i problemer.

Efter en staerk indledning gik Aalborg nemlig i stå. Der blev lavet for mange tekniske fejl og braendt for mange chancer.

Det betød, at gaesterne kom tilbage i kampen anført af den 38-årige superveter­an Timur Dibirov.

Blaendende playmaker

Til alt held var den finurlige russer stort set den eneste nordmakedo­nske trussel før pausen, hvor han lavede 9 ud af Vardars 13 mål.

Da Aalborgs unge reservekee­per Nichlas Ludvigsen reddede et straffekas­t fra Dibirov kort før pausen, var publikum i Jutlander Bank Arena for alvor på maerkerne.

Og da Nikolaj Laesø tordnede bolden i nettet til 16-13 samtidig med pausefløjt­et, var det lige før, taget løftede sig i det nordjyske håndboldme­kka.

Aalborgs niveauløft i anden halvleg havde isaer to hovedperso­ner: Målmand Simon Gade fik rigtig godt fat i skytterne, og den blaendende playmaker Aron Palmarsson dirigerede det nordjyske angrebsspi­l med stor autoritet.

Islaending­en scorede otte gange og havde adskillige flotte frispilnin­ger undervejs.

Aalborg har nu otte point efter fem kampe og topper puljen.

?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Viktor Axelsen har endnu aldrig vundet Denmark Open, som spilles i badmintons­tjernens fødeby, Odense. -årige Antonio Nibali har skrevet kontrakt med Astana, og dermed forbliver han kollega med Vincenzo Nibali. Lillebror Antonio anses for at vaere en dygtig hjaelperyt­ter.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Viktor Axelsen har endnu aldrig vundet Denmark Open, som spilles i badmintons­tjernens fødeby, Odense. -årige Antonio Nibali har skrevet kontrakt med Astana, og dermed forbliver han kollega med Vincenzo Nibali. Lillebror Antonio anses for at vaere en dygtig hjaelperyt­ter.
 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Aron Pálmarsson scorede otte mål for Aalborg Håndbold.