Ekstra Bladet

FRYGTEN ER EN FAST FØLGESVEND

– Charlottes kraeftdiag­nose er tredje part i vores aegteskab, siger Christina Bøving

- ANNE-METTE GREGERS SIMMEL amgr@eb.dk

’Der ER en medspiller i vores liv!’

Sådan skriver Christina Bøving i et opslag på Facebook.

Medspiller­en er den kraeftdiag­nose, Charlotte Bøving fik for efterhånde­n mange år siden.

Det var i august, at tv-laegen Charlotte Bøving, 54, og hendes udkårne, 52-årige Christina, sagde ja til hinanden – til døden os skiller. Og netop de sidste ord er titlen på en ny bog, som aegteparre­t arbejder på sammen med Pia Brixved.

Grin og gråd

–Vi griner – vi graeder ... vi taenker, og så svarer vi gennem våde øjne og kaerlige smil, fortaeller Christina om skriveproc­essen.

– Frygten for, at Charlottes kraeft viser sig igen, er uden tvivl en tredjepart i vores aegteskab. Hver gang Charlotte får ondt, dukker tanken, ’er det kraeft’, op. Men på en måde vaenner man sig til det. Det er en medspiller, man er nødt til at tage med, siger Christina og fortsaette­r:

– Jeg kan i hverdagen godt lidt glemme det. Var jeg for 20 år siden blevet spurgt, om jeg kunne finde på at skaendes med en kraeftramt om helt dagligdags ting, ville jeg have sagt nej. Men Charlotte og jeg kan godt diskutere om, hvem der bør tørre op efter hundene. Og det er vigtigt. Jeg skal ikke fratage Charlotte den almindelig­e hverdag. Hun skal have lov til at have hele paletten af livet. Charlotte har laert mig at tale om alt – og vi er gode til at blive gode venner.

’Jeg HAVDE et valg, om jeg ville tage Charlotte ind i mit liv og dermed med sikkerhed også det, der følger med en kraeftdiag­nose! Den altid lurende frygt for, om det ulmer og pludselig bryder ud i lys lue! Om smerter i muskler i virkelighe­den er smerter i knogler og er kraeft!, skriver Christina videre i opslaget.

Voldsomme smerter

Og voldsomme smerter har Charlotte Bøving netop oplevet.

– For nogle uger siden vred jeg voldsomt om på foden. Jeg haltede rundt, og den halten forplanted­e sig til et voldsomt hold i laenden. Det var tre uger i helvede. Christina måtte hjaelpe mig med naesten alt – med at komme ud af sengen, med at tage tøj på og så videre, siger Charlotte.

– Jeg holdt om hende om natten, når hun lå og graed af smerte, supplerer Christina.

Charlotte Bøving er heldigvis på benene igen, for torsdag i naeste uge skal hun og Christina på Kvindeforu­m i Varde for at tale om netop de tanker og følelser, bogen kommer til at handler om.

Jeg skal ikke fratage Charlotte den almindelig­e hverdag

 ?? FOTO: CHRISTER HOLTE ?? Charlotte og Christina blev gift 7. august i år.
FOTO: CHRISTER HOLTE Charlotte og Christina blev gift 7. august i år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark