Ekstra Bladet

– JEG BRUGER ALLE MINE KRAEFTER OG KOMMER FRI

15-årig blev overfaldet af en mand, da hun og en veninde var på vej hjem fra nogle venner

- Lb@eb.dk

et fast greb om Lisa Englerts arm, mens hun stadig sad på sin cykel. Hun kunne ikke komme fri og kunne se sin veninde cykle afsted.

– Jeg står tilbage med ham, som holder fast i og råber ad mig og fortaeller, at jeg skal lytte til ham, komme med ham og gøre, hvad han siger, mens jeg siger til ham, at det kan jeg ikke, siger Lisa Englert.

Hun startede med at sige fra i en mild tone, men så blev hun staedig. Til sidst lykkedes det hende at stritte så meget imod, at hun kunne hive armen til sig.

– Jeg bruger alle mine kraefter og kommer fri, og så cykler jeg vaek, så hurtigt jeg kan.

Episoden har siden sat sig i Lisa Englert, som fortaeller, at hun har problemer med at sove.

Forfaerdel­igt opkald

– Isaer om aftenen når det er mørkt, kan jeg ikke lade vaere med at taenke: Hvad var der sket, hvis ikke jeg havde gjort, som jeg havde? Hvis jeg ikke var cyklet afsted? Alle de der hvad-nuhvis-scenarier.

Kort efter episoden, der skete natten til søndag 10. oktober, lå Lisas mor, Magarita Englert, og sov.

– Hun ringede og graed og sagde, at der var en mand, der havde grebet fat i hende, fortaeller hun.

Da Lisas veninde var sluppet vaek, fik hun kontakt til beboerne i et hus taet ved stien, og de lukkede de to piger ind og ringede efter politiet, som allerede var ved adressen, da Lisas mor nåede frem.

– Det er jo forfaerdel­igt at modtage sådan et opkald. Det var i lokalområd­et – det var jo bare ovre i Allerød, og det var bare de her 2,5 km vaek, som de er vant til at cykle. Lisa og hendes veninde følges altid, og det har netop vaeret vigtigt, at de har kunnet følges ad, fortaeller hun og tilføjer, at hun det naeste stykke tid vil hente sine børn, når det kan lade sig gøre.

Nordsjaell­ands Politi oplyste i sidste uge, at de undersøgte tre haendelser i Allerød Kommune, hvor fremmede personer havde skabt utryghed med deres adfaerd over for børn.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Nordsjaell­ands Politi oplyste i sidste uge i en pressemedd­elelse, at de undersøgte tre episoder, hvor fremmede personer havde gjort børn utrygge.
FOTO: JAN SOMMER Nordsjaell­ands Politi oplyste i sidste uge i en pressemedd­elelse, at de undersøgte tre episoder, hvor fremmede personer havde gjort børn utrygge.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark