Ekstra Bladet

’ALLE ØNSKER ET SHARIA-KALIFAT’

❘MAM FRA SV□NDBORG: Abu Jihad facilitere­de med sin moské i Svendborg gruppen Team Dawah, som er knyttet til en raekke nyere terrorsage­r.

- MAGNUS MIO THOMAS FOGHT TORE HAMMING mio@eb.dk; tf@eb.dk

I et søvnigt industrikv­arter i Svendborg ligger en moské, der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har vaeret samlingspu­nkt for gruppen Team Dawah, der traekker tråde til en raekke nyere terrorsage­r.

Da Ekstra Bladet kører til Svendborg for at banke på, er der ingen at finde, men senere lykkedes det at komme i kontakt med imamen i moskéen, Abu Jihad, over telefonen.

Selv afviser Abu Jihad at have en central rolle for Team Dawah.

– Det passer ikke. De har vaeret ovre og besøge os, hvor vi prøvede at undervise dem, så de kommer på det rigtige spor, siger han.

– Er det din opfattelse, at Team Dawah støtter Islamisk Stat?

– Nej. Ikke hvad jeg ved af, men man kan sige, at enhver muslim vil støtte en muslimsk sag i f.eks. Syrien, Irak eller Afghanista­n. Altså i det hele taget. Vi taler ikke om at støtte en bestemt gruppe.

– Kan det vaere, at de på et ideologisk plan støtter idéen om en islamisk stat?

– Nu må vi lige vaere aerlige. Enhver muslim vil da gerne have en islamisk stat. Så laenge den kører på den rigtige måde og ikke med at draebe uskyldige mennesker. Så enhver muslim ønsker at have en islamisk stat, som dømmer med sharia. Jeg er også en af dem, lyder det fra Abu Jihad.

Abu Jihad beskriver, at man i moskéen kunne maerke, at der blandt Team Dawah var ’nogle unge gutter, som kunne komme med nogle maerkelige udtalelser’.

’Galt på den’

– Vi må indrømme, at de unge fyre nogle gange kunne komme lidt op at køre og så komme med et eller andet opslag, som er fuldstaend­ig galt på den, siger han.

Team Dawah beskrives af flere kilder som et centralt netvaerk i det danske ekstremist­iske miljø, og PET vurderede for nylig, at Team Dawah sympatiser­er med Islamisk Stat:

– PET vurderer Team Dawah som en islamistis­k gruppering, der sympatiser­er med Islamisk Stat, lød det fra en højtståend­e medarbejde­r i PET i begyndelse­n af oktober under et retsmøde i Københavns Byret.

 ?? ?? Abu Jihad afviser at have haft en central rolle for Team Dawah. Her ses gruppens forbindels­er. Abu Bilal beskriver, at han ikke laengere har forbindels­e til organisati­onen, og Abul Amin afviser at have en central rolle for Team Dawah.
Abu Jihad afviser at have haft en central rolle for Team Dawah. Her ses gruppens forbindels­er. Abu Bilal beskriver, at han ikke laengere har forbindels­e til organisati­onen, og Abul Amin afviser at have en central rolle for Team Dawah.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark