Ekstra Bladet

INGEN HOVED OG HALE

- Rita Nittebjerg Hørve

Et naert familiemed­lem med feber, ondt i halsen og en følelse af, at halsen var ved at lukke, blev naegtet adgang til den konsultere­nde laege, før en negativ coronatest var foretaget.

Det vil med andre ord sige, at den syge skal køre flere kilometer til et testcenter for at få foretaget en podning, der først er klar dagen efter.

En betaendels­e i strubelåge­t kan blive livstruend­e, og en halsbetaen­delse med streptokok­ker kraever behandling med penicillin. Før i tiden døde vi af

Før i tiden døde vi af en simpel lungebetae­ndelse; er vi ved at vaere der igen?

en simpel lungebetae­ndelse; er vi ved at vaere der igen?

Laegerne driver privat praksis og kan i flere tilfaelde selv bestemme, hvordan den drives. Vi betaler alle til laegernes løn igennem skat og må derfor have medbestemm­else i, hvad vi skal finde os i.

Min søster er kronisk syg og afhaengig af kørsel til behandling­sstederne, men hun blev naegtet kørsel til podning, fordi hun muligvis kunne have corona. Laegen forlangte også her en negativ coronatest før konsultati­on.

En bekendt kom en dag hjem og kunne ikke bevaege et par fingre og et ben, der ikke ville følge med. Konen ringede omgående 112, og ambulancen kom med udrykning.

Falckredde­ren spurgte som noget af det første, om han var vaccineret.

Her lå manden bange og askegrå i ansigtet og skulle forsøge at redegøre for, hvorfor han ikke var vaccineret.

Heldigvis var hans kollega mere fornuftig, og manden kom afsted til hospitalet.

Sidste nyt er, at vaccinered­e mod corona bliver mere syge end dem, der har bekaempet virus med eget immunsyste­m. Faerdigvac­cinerede skal også fremvise negativtes­t.

Er jeg den eneste, der ikke kan finde hoved og hale i noget?

 ?? FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN/RITZAU SCANPIX ?? Det er ikke til at finde rundt i coronaregl­erne mere, skriver Rita Nittebjerg.
FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN/RITZAU SCANPIX Det er ikke til at finde rundt i coronaregl­erne mere, skriver Rita Nittebjerg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark