Ekstra Bladet

I EN LIND STRØM

FC MIDTJYLLAN­D manglede atter den afgørende skarphed i Europa, men teenageren Victor Lind afvaergede den fulde fiasko med et vildt indhop

-

aendrede kampen karakter. Aggressive Lind gav langt om laenge Ulvene den hidsighed i front, som havde fravaerend­e efter pausen.

Projektil

Og det var Linds projektil fra kanten af feltet, der skabte udligninge­n. Det flade skud hamrede mod stolpen, og på returbolde­n kunne Nikolas Dyhr banke udligninge­n i det tomme net bag den strandede serbiske keeper Milan Borjan.

Dermed fik FC Midtjyllan­d udbytte af en kamp, hvor det så lovende ud ved pausen.

Men da FC Midtjyllan­d endelig efter pausen skulle bevise hvad et års erfaringer i Champions League var vaerd, så faldt de på tåkrummend­e vis.

Røde Stjernes spillere var kampen igennem utrolig dygtige til at stå fast, når duellerne kraevede det og falde som et råddent trae i vinden, når det var bekvemt.

Joel Andersson lod sig irritere, da kampens dommer Roi Reinshreib­er atter faldt for serbernes små fiduser, men valgte passivt at lade bolden ligge lige foran en serber uden holdkammer­aterne var på plads.

Tjept udnyttet

Det blev tjept udnyttet til at spille den storspille­nde Marko Ivanic fri og JensLys Cajuste var tvunget til at begå et nyt frispark i en langt farligere position.

De markerings­svigt der fulgte på den følgende dødbold var utallige, og konsekvens­en faldt, da frisparket blev sendt retur gennem feltet til en helt fri Marko Ivanic – ham igen, der huggede Røde Stjerne på 1-0.

I fravaeret af Junior Brumado chokerede FC Midtjyllan­ds cheftraene­r Bo

Henriksen ved at gentaenke sin startopsti­lling markant.

Frem for at erstatte den målvarme brasser direkte, så valgte FC Midtjyllan­d at give Pione Sisto og Gustav Isaksen opgaven centralt, og så blev den mere defensivt anlagte Nikolas Dyht betroet Brumados rolle på venstrekan­ten.

Det gav FC Midtjyllan­ds offensivt et forsinket udtryk.

I stedet for de direkte bolde ud over kanterne, så blev meget af offensiven lagt an på den bølge, som Dyhr i venstre og Joel Andersson i højre skulle levere.

Planen var såmaend fint nok taenkt. Uden Brumado manglede FC Midtjyllan­d et sigtepunkt, og skiftet tvang Ulvene til at taenke over pasningern­e.

Det blev bare alt for passivt i kampens indledning. Bortset fra et giftigt langskud fra Evander, var det som om FCM var bange for at give los, og Røde Stjerne dominerede første del af første halvleg.