Ekstra Bladet

Døren på klem til Formel 1

-

– Formel 1 vil altid vaere det primaere mål, uanset hvad den naere fremtid bringer. Det har ikke noget at gøre med drømmen om at komme derind, sagde Christian Lundgaard og pegede mod F1-paddocken, da Ekstra Bladet mødtes med ham i september på Monza.

Men de drømme er indtil videre sat på standby, da succes vil betyde, at danskeren som minimum bliver i USA i de naeste tre år hos Rahal Letterman Lanigan Racing.

Ser man på de begraensed­e muligheder for at avancere fra Formel 2 til Formel 1 i de kommende år, er der hos Dansk Automobil Sports Union (DASU) fuld forståelse for, at Lundgaard skifter spor og satser på USA.

– Formel 1 er det højeste i motorsport, og også det højeste vi har. Men vi har drømt i mange år om at få en dansker i Indycar. Det her er bestemt en god mulighed for en ung kører, og han kan skaffe sig en meget lang karriere i USA, siger sportschef Bo Baltzer.

Hvorvidt Indycar-succes kan bruges som springbrae­t til Formel 1 er mere tvivlsomt. Det vil vaere undtagelse­n, som bekraefter reglen om, at ensretning­en går den modsatte vej.

Måske om fire-fem år

– I princippet kan han også bruge det til at komme tilbage til Formel 1. Det har vi set kørere, som Zanardi og Villeneuve gøre, men kun Villeneuve slog for alvor igennem i Formel 1, efter han dominerede Indycar tilbage i midten af 1990’erne. Det er to forskellig­e typer biler, som også skal køres på forskellig­e måder, siger Bo Baltzer.

Juan Pablo Montoya og Jacques Villeneuve nåede begge Formel 1 på bagkanten af at vaere blevet mestre i USA, men det var før, at Christian Lundgaard blev født. I dette årtusinde har kun Sebastian Bourdais nået Formel 1 via amerikansk­e formel-biler.

Spørgsmåle­t om Formel 1 forventede Christian Lundgaard også efter annoncerin­gen i USA.

– Min drøm som europaeer har altid vaeret Formel 1, men jeg ved også, at der kun er 20 kørere, og hvis de leverer, som teamet ønsker, er det svaert for unge kørere at komme til uden økonomisk støtte og de rigtige resultater. Det handler om timing. Se på Oscar Piastri, som fører F2-mesterskab­et, og der er ikke plads til ham naeste år, for alle saeder er optaget. For mig kan jeg tage herover og bevise, hvad jeg er i stand til. Og det skal jeg fortsaette med, for det er ikke kun for et enkelt år.

– Om fire-fem år, hvis timingen og resultater­ne er der, så måske, men for mig handler det om at vaere vinde, hvad jeg kører lige nu, siger han.

Døren bliver dog holdt på klem.

– Muligheden kommer måske aldrig, men hvis den gør, er det, hvad jeg ønsker. Min drøm har altid vaeret at blive verdensmes­ter i Formel 1, siger Lundgaard.

hut

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark