Ekstra Bladet

Intern mail: Taet på at indsaette militaeret

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

Mette Frederikse­ns (S) statsminis­terium var taet på at tage saerdeles drastiske midler i brug for at aflive alle mink allerede i september sidste år.

Det var i hvert fald opfattelse­n hos embedsmaen­d i Finansmini­steriet, kom det i går frem i Minkkommis­sionen.

Her blev en intern mail fra 30. september sidste år fremlagt, som blev sendt fra Finansmini­steriets departemen­tssekretae­r til fire forskellig­e embedsmaen­d i Finansmini­steriet.

I mailen stod der: ’MUJ har fået saerskilt tilbageløb på denne. Tilsynelad­ende meget taet på, at STM sendte militaeret ind for at gasse alle mink i aften.’

Afrapporte­ring

MUJ er tilsynelad­ende afdelingsc­hef i Finansmini­steriet Martin Ulrik Jensen. Det var ikke ham, men en af de andre modtagere, davaerende fuldmaegti­g Casper Mondrup Dahlmann, der fredag blev afhørt.

Casper Mondrup Dahlmann kunne ikke uddybe, hvad tilbagemel­dingen daekkede over. Han kunne dog forklare, at mailen i hans øjne var en slags afrapporte­ring fra et møde i regeringen­s økonomiudv­alg.

STM kan både daekke over statsminis­teren og Statsminis­teriet.

Casper Mondrup Dahlmann ved ikke, hvem der var med på det pågaeldend­e møde. Han ved dog, at det ikke altid er statsminis­teren, der deltager på møder i økonomiudv­alget.

Nogle gange er det andre repraesent­anter fra Statsminis­teriet, såsom departemen­tschef Barbara Bertelsen eller en saerlig rådgiver, fortalte han.

Minkkommis­sionen fortsaette­r afhøringer­ne året ud.

Den blev nedsat, efter det kom frem i november sidste år, at regeringen havde givet en ulovlig ordre til at aflive alle landets mink.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­teriet – her departemen­tschef Barbara Bertelsen og statsminis­ter Mette Frederikse­n – var klar til at gå hårdhaende­t til vaerks over for mink-industrien allerede sidste år.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Statsminis­teriet – her departemen­tschef Barbara Bertelsen og statsminis­ter Mette Frederikse­n – var klar til at gå hårdhaende­t til vaerks over for mink-industrien allerede sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark