Ekstra Bladet

Lasse Spang Olsen: Det burde ikke kunne ske

- LAURA A. HELLENSBER­G lah@eb.dk

Med 35 års erfaring og oplevelser fra storfilm som ’Hunger Games’ og ’Inglorius Basterds’ ved Hummer Højmark, hvad han taler om, når det kommer til våben og regler på filmsets overalt i verden.

Den 54-årige special-effect-ekspert mener ikke, at der kan vaere tale om en rekvisit-pistol i forbindels­e med Alec Baldwin-tragedien i New Mexico.

– Der er selvfølgel­ig noget, der er gået galt, men det er naesten ikke muligt at draebe nogen, hvis der er tale om en pistol med løst krudt.

Forklaring holder ikke

– Der er højst sandsynlig­t tale om en aegte revolver, som de har brugt, fordi det er en westernfil­m. Så har de nok ikke villet svejse den, som man gør for at gøre løbet mindre, så man kan bruge falske patroner, men i stedet har de så taenkt, at de ville bruge løst krudt.

– Det, der kan vaere sket, er så, at der har vaeret en uheldig blanding af de skarpladte patroner og de løse, vurderer Hummer Højmark.

Det samme vurderer ekspert og stuntmand Lasse Spang Olsen.

– Det korte svar er, at man ikke kan slå ihjel med en rekvisit. Hvis der er tale om en rekvisit, vil der slet ikke kunne komme patroner i og slet ikke skarpladte. Løbet vil vaere lavet smalt, og de kugler, der kunne komme i, ville enten vaere af trae eller noget andet.

– Hvis man havde brugt en rigtig kugle i en rekvisit, ville våbnet vaere eksplodere­t. Der må vaere tale om en rigtig revolver, hvis det her er sket, som det er udlagt, vurderer han.

 ?? FOTO: MIK ESKESTAD ?? Lasse Spang Olsen har mange års erfaring med sikkerhed i forbindels­e med filmoptage­lser.
FOTO: MIK ESKESTAD Lasse Spang Olsen har mange års erfaring med sikkerhed i forbindels­e med filmoptage­lser.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark