Ekstra Bladet

SELVMÅL OG DROP GAV FØRSTE SEJR

13. gang blev lykkens gang for Vejle, der endelig fik en Superliga-sejr med god hjaelp fra FCN

-

Vejle Boldklub fik saesonens første Superliga-sejr, da Peter Sørensens mandskab i aftes satte FC Nordsjaell­and til vaegs.

Scoringern­e kom via et selvmål og et drop, men det betyder naeppe alverden for Vejle, der med de tre point undgik at få historiens vaerste indledning på en Superliga-saeson efter 13 runder.

De første 15 minutter var ellers lige så tunge som banens beskaffenh­ed. Det var en saerdeles rodet affaere i Nørreskov.

Men pludselig satte Andrés Ponce fart over feltet. Angriberen valgte dog et knaekkende spark i stedet for at spille en mere fri Allan Sousa på tvaers. Emmanuel Ogura daskede usikkert bolden til hjørne.

Slap billigt

Her var den 19-årige ghaneser ved at koste igen, da han tabte en svaever direkte for fødderne af Saeid Ezatolahi i feltet. Iraneren høvlede dog bolden på overligger­en i stedet for i netmaskern­e.

Vejle havde nu greb om opgøret og lignede, groft sagt, for første gang i denne saeson et Superliga-mandskab.

Efter 24 minutter kom der udbytte af presset, da Allan Sousa sendte et frispark mod mål, som Lasso Coulibaly satte knaeet på. Bolden aendrede fuldstaend­ig

bane og havnede i det tomme mål, da Ogura havde kastet sig modsat.

Ti minutter senere var den gal igen i gaesternes forsvar. En simpel, lang bold blev slået op på nordsjaell­aendernes banehalvde­l. Lukas Engel flaekkede videre til Ponce, der tog chancen fra distancen.

Tredje fumleri kostede

Emmanuel Ogura havde ikke fået sat handskerne bedre på siden sine to første fumlerier, og FCN-keeperen lod den halvslatne afslutning slippe jorden …

Det formsvage Farumfold leverede en rigtig dårlig kamp, men det skal naevnes, at Simon Adingra kunne have udlignet efter 27 minutter, da Hallur Hansson kiksede sin aktion og sendte lynhurtige Adingra fri med Grytebust. Angriberen missede i afslutning­søjeblikke­t.

Vejle fortsatte de solide takter i anden akt og var taettere på 3-0 end Nordsjaell­and var på en reducering.

Flemming Pedersen forsøgte flere taktiske greb i anden halvleg, men hans unge mandskab insistered­e på at smide bolden på røde fødder igen og igen.

Der er noget at taenke over i Farum, mens håbet igen har stukket sit ansigt forsigtigt frem i Nørreskove­n. ind langs

?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Endelig