Ekstra Bladet

Axelsen fik revanche mod All England-vinder

PRES PÅ CV - BRØNDBY SKAL VISE HANDLEKRAF­T Salg af fodboldspi­llere er fundamente­t for fodboldfor­retningen i Brøndby, derfor kan Brøndby ikke blive ved med at se spillere forsvinde kvit og frit

- FOTO: LARS POULSEN FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX

Carsten V. Jensen står med to svaere udfordring­er. Lykkes han med sin strategi, kan det give flere penge i kassen for Brøndby.

Jesper Lindstrøm var sommerens succeshist­orie på Vestegnen.

Et ungt talent, der fik et eksplosivt gennembrud og siden blev solgt for det største beløb i 16 år. Ikke siden Daniel Aggers salg til Liverpool har Brøndby fået 50 mio. kr. for en spiller.

Men sporene skraemmer også på Vestegnen, når man ser på, hvad der ellers skete hen over sommeren.

Marvin Schwäbe, Hjörtur Hermannsso­n, Anthony Jung og Lasse Vigen rejste alle kvit og frit.

Og det er ikke den måde

Brøndby på sigt får balance i fodboldfor­retningen.

Nu vandt de mesterskab­et og er sikret i omegnen af 100 mio. kr. for Europa League-gruppespil­let, men det er trods alt ’kun’ en engangsind­taegt.

Fejlslagen start

Fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen investered­e 25 mio. kr. hen over sommeren i nye spillere. De kom sent

Viktor Axelsen er kommet et skridt naermere sin første turnerings­sejr i Danmarks største badmintont­urnering.

Ved Denmark Open slog han i aftes den regerende All England-mester Lee Zii Jia i to taette saet med cifrene ind, og han baerer alene ansvaret for den fejlslagne start på saesonen, hvor Brøndby kun stod med tre point efter de fem første kampe.

Brøndby er bygget op som en forretning, der skal leve af at udvikle og siden saelge spillerne på det rigtige tidspunkt og derved score en gevinst, der kan bidrage til at holde butikken kørende.

Det er ikke gået så godt de senere år, hvor underskudd­ene har vaeret store. Men siden Carsten V. Jensens ankomst har strategien vaeret mere klar og tydelig.

Talenterne skal baere fremtidens fundament. Spillere som Morten Frendrup, Mads Hermansen og Anis Ben Slimane er de naeste på affyringsr­ampen på Vestegnen.

To udfordring­er

I den nuvaerende trup står fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen med to svaere udfordring­er, 21-19 og 21-19.

Dermed fik han revanche for nederlaget i All England-finalen i marts og kunne brøle sin glaede ud til et begejstret hjemmepubl­ikum i Odense.

Axelsen kom som ventet på hårdt arbejde mod Jia,

Hjörtur Hermannsso­n (tv.) og Anthony Jung (th.) rejste kvit og frit i sommer. Den forretning­smodel er ikke holdbar for Brøndby på laengere sigt.

der kan vaere problemati­ske at løse. Men det kan også på sigt give flere penge i kassen, hvis han lykkes med planen.

Andreas Maxsø har en klausul, som CV måske der med sin hårdtslåen­de stil er en ubehagelig modstander.

I andet saet skruede den i forvejen aggressive malaysier yderlige op for tempoet og slagkrafte­n, men Axelsen kom igen og afgjorde kampen. I lørdagens semi

kan fjer ne ved at lokke ham med en vaesentlig højere løn og et fortsat løfte om et skifte naeste sommer.

Brøndby-kaptajnen menes i dag at få 250.000 kr. Og det vil bryde med klubbens finale venter overraskel­sen Lee Cheuk Yiu. Spilleren fra Hongkong er nummer 17 på verdensran­glisten.

I den anden semifinale mødes Kento Momota fra Japan og indonesere­n Tommy Sugiarto.

Spillere som Morten Frendrup, Mads Hermansen og Anis Ben Slimane er de naeste på affyringsr­ampen

lønstruktu­r, hvis han skal løftes til 350.000/400.000 kr. om måneden. Omvendt vil det også betyde, at den salgsklaus­ul, han har i dag på 10-11 mio. kr. kan fjernes, så Brøndby får flere penge for ham.

Forny med Mikael Uhre

Mikael Uhre er eksemplet på en spiller, der ikke skal havne i samme kategori som dem, der rejste kvit og frit i sommer. Han udløber om ét år. Og den pris Brøndby kan få for ham, går kun én vej den kommende tid.

Derfor er her også en udfordring om at få fornyet aftalen, så prissaetni­ngen er højere, fordi kontrakten er laengere.

Omvendt handler det for CV også om at smede, når jernet er varmt. Hany Mukhtars skifte, der blev bekraeftet kort efter CV’s tiltraedel­se i sommeren 2019, skulle vaere sket året forinden. Her havde hans pris vaeret langt højere.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Rejste kvit og frit
Josip Radosevic (i midten) har netop forlaenget sin kontrakt med Brøndby. Nu skal fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen se, om han kan overtale Andreas Maxsø og Mikael Uhre.
FOTO: LARS POULSEN Rejste kvit og frit Josip Radosevic (i midten) har netop forlaenget sin kontrakt med Brøndby. Nu skal fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen se, om han kan overtale Andreas Maxsø og Mikael Uhre.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark