Ekstra Bladet

USA draeber al-Qaeda-leder

-

En højtståend­e leder SYRIEN: af den militante bevaegelse al-Qaeda blev draebt i et amerikansk droneangre­b i Syrien fredag.

– I et amerikansk luftangreb i det nordvestli­ge Syrien blev den højtståend­e al-Qaeda-leder Abdul Hamid al-Matar draebt, lyder det i en erklaering fra Pentagon.

Erklaering­en citerer talsmand John Rigsbee fra den amerikansk­e centralkom­mando. Han er ansvarlig for de amerikansk­e styrker i Afghanista­n, Irak og Syrien.

Ingen andre personer blev ifølge Rigsbee ramt i angrebet.

– Eliminerin­gen af denne højtståend­e al-Qaeda-leder vil saette terrororga­nisationen­s evne til at planlaegge og udføre nye angreb tilbage, siger Rigsbee.

I slutningen af september blev en anden højtståend­e al-Qaeda-leder i Syrien, Salim Abu-Ahmad, draebt i et amerikansk luftangreb naer Idlib i den nordvestli­ge del af landet.

Salim Abu-Ahmad var ansvarlig for planlaegni­ng, finansieri­ng og godkendels­e af angreb på tvaers af regioner hos al-Qaeda.

– Al-Qaeda fortsaette­r med at udgøre en trussel mod USA og vores allierede. Al-Qaeda bruger Syrien som et tilflugtss­ted til at genopbygge, koordinere og planlaegge operatione­r, siger Rigsbeee.

Den igangvaere­nde krig i Syrien har medført en kompleks slagmark med udenlandsk­e tropper, militser og jihadister.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? En amerikansk drone fik ram på al-Qaeda-lederen.
FOTO: RITZAU SCANPIX En amerikansk drone fik ram på al-Qaeda-lederen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark