Ekstra Bladet

HUN VAR ANSVARLIG FOR VÅBNET

Det var Hannah Gutierrez-Reed, der var ansvarlig for at håndtere det våben, som Alec Baldwin skød og draebte en kollega med. Foreløbigt er ingen sigtet i sagen

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Det var våbeninspe­ktøren Hannah Gutierrez-Reed (24), der var ansvarlig for håndtering­en af våben på settet til westernfil­men ’Rust’, hvor stjernesku­espilleren Alec Baldwin ved et uheld skød og draebte en kollega og sårede en anden med en pistol.

Det fremgår af retsdokume­nter ifølge AP.

Pistolen var en ud af tre pistoler, som våbeninspe­ktør Hannah Gutierrez-Reed havde sat frem i forbindels­e med en scene, der skulle øves. Den assisteren­de instruktør Dave Halls tog derefter pistolen og gav den siden til Alec Baldwin, der affyrede den i troen om, at den var sikker og ikke ladt.

Det er endnu uvist, hvor mange skud der blev affyret med pistolen, men Hannah Guiterrez-Reed overdrog pistolen til politiet med det samme, da de ankom til ulykkesste­det.

AP og The Wall Street Journal har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra både Guiterrez-Reed og den assisteren­de instruktør Dave Halls.

Ny i job

Hannah Guiterrez-Reed var forholdvis ny i jobbet som våbeninspe­ktør, da hun blev tildelt ansvaret på ’Rust’. For nylig har hun italesat, at hun var meget usikker på sig selv i rollen som våbeninspe­ktør, fordi hun kun har medvirket på én stor film – westernfil­men ’The Old Way’.

I podcasten ’Voices of the West’ fortaeller GutierrezR­eed, der er datter af den kendte våbeninspe­ktør Thell Reed, at hun var meget nervøs forud for det første job, hvor hun skulle håndtere våben til filmen ’The Old Way’, og at hun ikke vidste, om hun var klar til det store ansvar endnu.

– Det var virkelig en badass måde at starte en forhåbentl­ig lang og sej karriere på. Jeg er lige blevet faerdig med at arbejde på ’The Old Way’ med Nicolas Cage. Det var hans første western, siger hun og fortsaette­r:

– Du ved. Det var mit første job som våbeninspe­ktør. Jeg var virkelig nervøs over det til at starte med, og jeg var lige ved ikke at tage jobbet, fordi jeg ikke var sikker på, om jeg var klar. Men da jeg så gjorde det, så gik det meget problemfri­t, siger Hannah GutierrezR­eed videre i podcasten.

Det vaerste

I podcasten fortaeller hun også om den hjaelp, hun har fået af sin far, der blandt andet har stået for våbenhåndt­eringen på kendte film som ’Django: Unchained’, ’3:10 to Yuma’ og ’Once Upon a Time in Hollywood’.

– Han hjalp mig, fra jeg var helt grøn, og han har laert mig alt, hvad jeg ved på nuvaerende tidspunkt, og jeg er stadig i gang med at laere.

– Min far har laert mig en masse, men der er også en del, jeg bare har laert af mig selv via observatio­n, ved at se på ham og ved bare at vide, hvordan et våben fungerer, siger hun videre.

I interviewe­t fortaeller hun samtidig, at den mest ’skraemmend­e ting’ ved hendes job er, når der skal puttes løst krudt i rekvisitpi­stoler, fordi hun har vaeret usikker på, hvordan man gør.

– Det her med at putte løst krudt i var det mest skraemmend­e for mig, fordi jeg ikke vidste noget om det, siger hun og fortaeller, at hun senere laerte, hvordan man håndterede det på en korrekt måde.

Ingen sigtelser

Politiet er stadig i gang med deres efterforsk­ning i sagen, og der er på nuvaerende tidspunkt ingen, der er sigtet.

Skuespille­r Alec Baldwin skulle ifølge retsdokume­nter have modtaget en ladt pistol fra en assisteren­de instruktør, uvidende om at rekvisit-våbnet kunne draebe.

Ifølge retsdokume­nter fortalte den assisteren­de instruktør, at pistolen var sikker, og at den ikke var ladt.

Kort efter affyrede Baldwin pistolen, og han draebte i den forbindels­e den 42årige filmfotogr­af Halyna Hutchins.

Også instruktør Joel Souza, der stod bag Hutchins, blev ramt i skulderen under haendelsen, der foregik inde i en bygning på settet. Han blev indlagt på hospitalet og behandlet for sine skader og blev udskrevet fredag lokal tid.

 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Uerfaren
Hannah Gutierrez-Reed var ansvarlig for det våben, som Alec Baldwin affyrede.
FOTO: INSTAGRAM Uerfaren Hannah Gutierrez-Reed var ansvarlig for det våben, som Alec Baldwin affyrede.
 ?? FOTO: JIM WEBER/THE NEW MEXICAN ?? Det var en tydelig påvirket Alec Baldwin, der blev fotografer­et, efter politiet havde afhørt ham efter den tragiske haendelse.
FOTO: JIM WEBER/THE NEW MEXICAN Det var en tydelig påvirket Alec Baldwin, der blev fotografer­et, efter politiet havde afhørt ham efter den tragiske haendelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark