Ekstra Bladet

HJAELP! KOMMUNEN BRYDER LOVEN

-

Hej Puk

Hvor skal man henvende sig som ledig på ledighedsy­delse, når kommunen ikke overholder lovgivning­en. Det drejer sig om jobcentere­t i min kommune.

De har i flere år kun benyttet sig af én anden aktør, selvom lovgivning­en siger, at man skal have en valgmuligh­ed. Jeg fik efter tre års brug af den samme aktør tildelt den nye, som jeg så ikke ønsker at benytte, da deres koncept ikke passer til mine skånebehov.

Men jeg finder ud af, at min arbejdsmar­kedskonsul­ent har tilmeldt mig uden mit samtykke. Ved samme lejlighed er alle mine oplysninge­r sendt afsted – igen uden mit samtykke.

Det har jeg anmeldt til Datatilsyn­et.

Nu har jobcentret indkaldt til en digital samtale én gang om måneden på trods af, at jeg har søgt de stillinger, der var mulige.. Men jeg mener, at lovgivning­en siger, at jeg skal kontaktes hver tredje måned, og kun hvis det er nødvendigt. En af arbejdsmar­kedskonsul­enterne sagde direkte, at jeg bare kunne klage, men så ville han bare indkalde hver 14. dag.

Samtidig er jeg og andre blevet truet med sanktioner, hvis vi ikke gjorde, som kommunen forlanger, på trods af at alle regler om jobsøgning m.v. er overholdt fra vores side.

Ud fra mine og andres erfaringer ser det ud, som om kommunen bryder den ene lovgivning efter den anden. Og når man klager, får man bare det svar, at de beklager. Det får altså ingen konsekvens­er – og det er mere reglen end undtagelse­n. Jeg har bedt kommunen om at sende min klage til Ankestyrel­sen, men det er heller ikke sket.

Så hvor går vi som borgere hen, når jobcentret ikke overholder lovgivning­en? Fagforenin­gen siger, at de ikke kan hjaelpe folk på ledighedsy­delse, med mindre man er i arbejde.

Med venlig hilsen K

Kaere K

Det lader til, at kommunen er blevet et lille fyrstedømm­e, hvor man gør, som det passer i forhold til økonomi. At drive hetz på ledige er set før. Det er under al kritik. Og ja, sådanne kommuner er ligeglade med at overtraede loven. Det har ingen økonomiske konsekvens­er for dem. Og en fattig kommune har alt at vinde! Du skal huske, at de lever af de refusioner, de får fra staten – blandt andet ved at få syge og ledige i jobs og vaek fra de sociale ydelser.

I skal samle jer i en Facebookgr­uppe. Organisér jer. Saet alle navne på én klage. Send den til chefen for jobcentere­t, til borgmester­en, Ombudsmand­en, Ankestyrel­sen og Beskaeftig­elsesminis­teren. I skal beskrive alle lovbrud og give eksempler på den kritisable sagsbehand­ling. Praecis som du har gjort i dit brev til mig.

At en fagforenin­g ikke kan hjaelpe, når man modtager ledighedsy­delse, er noget vås. Men mange fagforenin­ger er desvaerre også blevet en del af det store system, der er blevet opslugt af regeringen og dens støttepart­ier. Fagforenin­gerne gør intet for at hjaelpe de syge og arbejdsløs­e. Og hvis de ikke kan hjaelpe, hvorfor så overhovede­t vaere medlem?

Hvis problemer ne med kommunen fortsaette­r, så skriv igen.

De bedste hilsner Puk

Kommuner er ligeglade med at overtraede loven. Det har ingen økonomiske konsekvens­er for dem. Og en fattig kommune har alt at vinde

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Det er set før, at kommuner gør, som det passer dem i forhold til økonomi, skriver Ekstra Bladets socialrådg­iver, Puk Sabber.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Det er set før, at kommuner gør, som det passer dem i forhold til økonomi, skriver Ekstra Bladets socialrådg­iver, Puk Sabber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark