Ekstra Bladet

ULTRANYTS FULDE SVAR TIL EKSTRA BLADET

-

På Ultra Nyt er vi dagligt i kontakt med vores brugere for at vide, hvad der optager dem. Herigennem blev vi gjort opmaerksom på, at mange børn via TikTok har set videoer omkring Netflixser­ien Squid Game, som har skraemt dem. Børnene har derfor efterlyst, at vi tog emnet op. Vi undersøgt derfor serien naermere og kunne se, at det fyldte rigtigt meget på sociale medier og hos børnene generelt. Mange børn har frivilligt eller ufrivillig­t set klip fra serien, for eksempel igennem TikTok.

Vi forklarede derfor i Ultra Nyt serien så udramatisk som muligt, med vaegt på at det er fiktion og langt fra virkelighe­d. Målet var, at børnene fik en viden, der forhåbentl­ig er tryghedssk­abende, når de fremadrett­et med stor sandsynlig­hed støder på Squid Game. □nten første gang eller ser noget igen.

Børnene er udmaerket klar over, at serien ikke er for børn. De er måske endda bange for at fortaelle deres foraeldre, at de har set det. Derfor har vi også prioritere­t, at vores vaert ❘nge har delt sine erfaringer som barn, hvor hun så noget uhyggeligt. Det er forhåbentl­ig med til, at de ikke føler sig forkerte. □ller at de har gjort noget ”ulovligt” og at de derfor forhåbentl­ig taler med deres foraeldre om det, hvis det fylder meget for dem.

Da Squid Game fylder meget for vores målgruppe følger vi historien taet og laver løbende opfølgning­er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark