Ekstra Bladet

FARVEL TIL ’WILLY’ Henrik Qvortrup Der er ganske enkelt for mange chikaneren­de og ondsindede kommentare­r

- ANSVARSHAV­ENDE CHEFREDAKT­ØR

I DEN FORGANGNE UGE blev jeg kaldt ’elitaer smagsdomme­r’.

Mange uvenlige praedikate­r er gennem tiden haeftet på min ringhed. ’□litaer’ er – mildest talt – ikke blandt de hyppigst anvendte.

Men der er som bekendt en første gang for alt. Og jeg lever superfint med beskyldnin­gen. Konteksten taget i betragtnin­g betragter jeg den ligefrem som et klap på ryggen.

BAGGRUNDEN FOR beskyldnin­gen om at vaere højpandet elitaer uden forbindels­e til folket er, at jeg i min egenskab af ansvarshav­ende chefredakt­ør har meldt klart ud, at der skal ryddes op i kommentars­porene på □kstra Bladets sociale medier.

For at vaere helt klar i spyttet: Der er ganske enkelt for mange chikaneren­de og ondsindede kommentare­r. Og de skal simpelthen vaek – ligesom deres bagmaend (eller -kvinder) skal blokeres. Vi vil ikke have dem. De tilfører intet godt til debatten.

Hvilket jeg nu har meldt klart ud her på avisen. Fremover vil vi intensiver­e vores arbejde med at kontroller­e, hvad der bliver skrevet på profiler, der tilhører □kstra Bladet. Går det over graensen, skrider vi ind. Vi opruster med både mandskab og penge til denne vigtige opgave.

VISSE STEDER ER det skridt så blevet udlagt som censur. Det er helt forventeli­gt. Men det er ikke desto mindre noget sludder.

Folk må skrive alle de lavpandede betragtnin­ger, de vil (så laenge det er inden for straffelov­ens bestemmels­er); omvendt er □kstra Bladet ikke forpligtet til at laegge hverken spalter eller profiler på Facebook til svinagtigh­ederne.

Derfor var det en velsignels­e, at min forgaenger i redaktørst­olen lukkede kommentars­poret til ’Nationen’, og derfor er det, at jeg nu kalder til yderligere kamp mod alle de nedrige kommentare­r.

BETYDER DET SÅ, at vi her på □kstra Bladet er gået i kloster?

Helt aerligt: Hvad tror ❘ selv?

Vi vil en bramfri og aerlig debat, hvor det på ingen måde er et krav for at deltage, at man pakker sine holdninger ind i parfumeret DJØF-vat. Det er naturligvi­s også i den grad tilladt at indtage synspunkte­r, der fraviger parnassets – det vaere sig inden for udlaending­epolitikke­n eller den til stadighed omsiggribe­nde kraenkelse­sdiskussio­n.

HOS EKSTRA BLADET ser vi det som et ubetinget sundhedste­gn, at almindelig­e mennesker står op mod elitens politisk korrekte sandhedsmo­nopol. Og vi ser gerne, at danskerne gør det på deres måde; begrebet ’den gode tone’ har vide rammer.

Men der er en (nedre) graense. Og den overskride­s desvaerre alt for ofte.

LAD OS VAERE KONKRETE: Det er for eksempel helt uacceptabe­lt, når geniet ’Willy’ (vi undlader nådigt hans efternavn) i et kommentars­por på □kstra Bladets Facebook-side skriver følgende om svenske Gretha Thunberg: ’jeg er normalt modstander af gentagen gruppevold­taegt og efterfølge­nde tvungen udblokning i alle huller – meeeeen ...’

Det har intet med sund debat at gøre – intet at gøre med forskellig­e meninger, der brydes. Det er bare stupiditet, og her stopper festen altså.

DER ER AL MULIG grund til at se kritisk på mediefaeno­menet Thunberg og den kaelne behandling, hun har fået af såvel medier som magthavere.

Det skal bare ikke foregå på Willys imbecile facon – i al fald ikke på et medie, jeg har ansvaret for.

Problemet er jo, at for mange ’Willy’er’ holder mange andre vaek, der ellers kunne have noget vigtigt på sinde. For hvorfor engagere sig i en debat, hvor man kan risikere at blive slået hartkorn med bemaerknin­ger på så lavt et niveau?

SÅ HVIS VI ENDELIG skal tale om vigtighede­n af en åben, bramfri fordomsfri debat, så er det afgørende vigtigt at udelukke dem, der ikke kan holde øjnene på bolden. De må finde andre steder end □kstra Bladet at udbrede deres stupiditet­er.

Jeg hjaelper dem hjertens gerne vaek.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Fremover vil vi intensiver­e vores arbejde med at kontroller­e, hvad der bliver skrevet på profiler, der tilhører Ekstra Bladet.
FOTO: JENS DRESLING Fremover vil vi intensiver­e vores arbejde med at kontroller­e, hvad der bliver skrevet på profiler, der tilhører Ekstra Bladet.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark