Ekstra Bladet

TILSKUERBO­OM I SUPERLIGAE­N

TAET PÅ REKORDEN: I 2008/09 blev der i snit lukket 8645 ind til kampene – i denne saeson er snittet foreløbig 8305

- Klaus Egelund Mads Glenn Wehlast Det har stor betydning, at vi leverer et produkt med mange taette kampe. Og så er det en liga, der er helt taet på danskerne

Når Brøndby og FC København i eftermidda­g mødes i det storkøbenh­avnske derby, vil der vaere udsolgt på Brøndby Stadion.

Taet ved 27.000 må der lukkes ind, og det er, hvad der forventes at dukke op, hvis alle Brøndbys 16.000 saesonkort­holdere vel at maerke kommer.

Mandag var det officielle tilskuerta­l 19.143 til AGF mod AaB.

For én måned siden sad 34.378 på plads i Parken, da FC Midtjyllan­d vandt 1-0 over FCK.

På bagkanten af coronapand­emien er Superligae­n ramt af et gigantisk tilskuerbo­om.

Højeste i 11 år

Starten på 2021/22-saesonen har vaeret helt forrygende på de danske fodboldsta­dions, hvor tilskuerne har stået i kø for at opleve Superligae­n taet på.

Status efter 12 runder viser, at Superligae­n lige nu har det højeste tilskuersn­it i 11 år.

Ikke siden 2009/10-saesonen har der vaeret et snit på over 8000 til kampene i landets bedste fodboldrae­kke.

Aktuelt er snittet på 8305 til de seks ugentlige kampe. Og det er ikke langt fra rekordåret 2008/09, hvor der i snit var 8645 tilskuere til kampene.

Kun få vinterkamp­e

Hvis spaendinge­n forbliver intakt hele saesonen, vil der vaere rigtig gode chancer for, at indevaeren­de saeson bliver et rekordår.

Normalt er tendensen, at

tilskuerta­llene er faldende i de kolde vintermåne­der. Men i denne saeson spilles der slet ikke fodbold i december, og foråret begynder først 20. februar.

– Forklaring­en på den stigende interesse har flere sider. Men det har stor betydning, at vi leverer et produkt med mange taette kampe. Og så er det en liga, der er helt taet på danskerne.

– Spaendings­momentet har også stor betydning.

For det der foregår frem mod runde 22, hvor klubberne deles op – top-6 og kval-spil, er lidt ligesom en mesterskab­safgørelse. Kommer man med i top-6, eller skal man slås for overlevels­e.

– Turnerings­strukturen har helt sikkert også en positiv effekt på den stigende interesse, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsf­oreningen, til Ekstra Bladet.

Han tvivler til gengaeld på, at resultatet af den stigende interesse har noget at gøre med corona-krisen.

– Når vi er så langt hende i saesonen, tror jeg, sulten fra coronatide­n for laengst har lagt sig. Det handler i højere grad om, at vi har et produkt, hvor vi leverer en taet, intens og spaendende liga, mener Claus Thomsen.

 ?? ?? Festegnen
Festegnen
 ?? ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Brøndby har oplevet en stigende interesse til hjemmekamp­ene i denne saeson. Det har vaeret med til at løfte gennemsnit­tet i Superligae­n.
FOTO: LARS POULSEN Brøndby har oplevet en stigende interesse til hjemmekamp­ene i denne saeson. Det har vaeret med til at løfte gennemsnit­tet i Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark