Ekstra Bladet

PEPS VEJUD I LYSET

Pep Biel fortaeller om den beslutning, der har forandret ham til en af FC Københavns absolutte profiler og overrasken­de topscorer

- Troels Christense­n Jonas Olufson

Ordene ledsages af et lille undseligt smil, men emnets betydning er ikke til at tage fejl af:

– Jeg har forandret noget i mit liv. Det er lidt personligt, siger han stille.

Som det er tilfaeldet på banen, er det også svaert at vriste bolden fra Pep Biel i denne situation, men så åbner han alligevel for hemmelighe­den bag sin uomtvistel­ige forvandlin­g fra staerkt kritiseret køb til FCK’s varmeste offensivka­non.

– For seks-syv måneder siden startede jeg med en personlig traener og en diaetist, afslører han om de to landsmaend, han dengang indgik en aftale med i erkendelse af, at der skulle ske noget nyt for at tage naeste skridt som fodboldspi­ller.

– Dem taler jeg med, når jeg har brug for det. Jeg føler mig meget bedre tilpas med min krop nu, og det giver jo også mere selvtillid, siger den lille spanier, der på alle måder har vokset sig stor i den danske superliga.

Så stor, at han lige nu deler topscorerv­aerdighede­n i raekken. På den måde kan han måske gentage kunststykk­et efter den spiller, han i al hast blev købt så dyrt ind til at afløse i sommeren 2019, Robert Skov.

– Ja, det håber jeg da, griner Pep Biel og husker tilbage på sin ankomst som ’en lidt skør tid’.

– Jeg havde jo kun spillet en saeson i Real Zaragoza som rigtig profession­el, og på to-tre dage skulle jeg pludselig vaenne mig til helt nye omgivelser, en ny atmosfaere og en ny slags fodbold. Den var meget anderledes end den, jeg kom fra i Spanien.

Omskolinge­n

Sportsligt var det en stor omvaeltnin­g, at Ståle Solbakken ville omskole ham til kantspille­r.

– Det var lidt svaert. Også fordi jeg her skulle forsvare mere. I Spanien var det ikke min spidskompe­tence, smiler manden, der siden er blevet lidt af et arbejdsjer­n.

– Ja, jeg var nok lidt overrasket, og jeg skulle virkelig tilpasse mig. Jeg føler mig bedre tilpas centralt. Men jeg har laert nyt hver dag og arbejdet hårdt for at blive en bedre version af mig selv.

Han afviser smilende, at den høje pris og forventnin­gerne var et pres.

– Nej, for jeg laeser jo ikke danske aviser.

– Jeg fokuserede bare på min egen udvikling. Alt var svaert for mig i begyndelse­n, systemet, relationen til medspiller­ne. Jeg måtte tage det skridt for skridt.

Spiller bare fodbold

Han har tydeligvis passet bedre ind i Jess Thorups spillestil end i Solbakkens.

– De er to traenere med hver deres stil. Måske vil Jess have bolden lidt mere, mens Ståle var mere direkte. Jeg kan faktisk godt lide begge dele, siger Pep Biel, som alle i FCK-regi i disse tider kigger imod, når der skal ske noget offensivt.

– Jeg kan godt fornemme forventnin­gerne, men jeg spiller bare fodbold. Jeg er meget passionere­t omkring fodbold, smiler den på den front varmbloded­e latiner.

– Jeg føler også lidt, at jeg som mere rutineret nu må tage mere ansvar, for vi har mange unge med på holdet.

– Det er måske lidt hårdt lige nu, for det er vigtige spillere, der er ude med skader, men vi har en god trup og kan stadig stille et staerkt hold.

En af de skadede, kreatøren Rasmus Falk, savner Pep Biel dog i saerlig grad.

– Hver dag beder jeg til, at han snart kommer tilbage. Vi forstår fodbold lidt på samme måde – som også Jonas Wind gør det. Det er godt for typer som os at have hinanden på banen.

Formfremga­ngen og den øgede selvtillid får ham ikke til at drømme stort, siger han.

– Lige nu drømmer jeg ikke om noget. Jeg tager det dag for dag. Selvfølgel­ig er det en drøm at spille for landsholde­t, men konkurrenc­en er meget hård.

 ?? ?? Københavne­r
– Jeg har hele tiden vaeret glad for København og atmosfaere­n i byen, fortaeller Pep Biel, der bor alene ved havnen og godt kan lide at gå ud til kaffe med Carlos Zeca og Mario Oikonomou.
Københavne­r – Jeg har hele tiden vaeret glad for København og atmosfaere­n i byen, fortaeller Pep Biel, der bor alene ved havnen og godt kan lide at gå ud til kaffe med Carlos Zeca og Mario Oikonomou.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark