Ekstra Bladet

SÅ BLEV SKILTESKOV­EN PLANTET

Ingen kan egentlig forklare, hvorfor valgplakat­erne haenges op på lygtepaell­ene

- HELLE KASTHOLM HANSEN FOTO: HENNING HJORTH hka@eb.dk

Klokken 12 lørdag middag lignede Rådhusplad­sen i København et område, hvorfra man skulle saette i gang til Copenhagen Maraton.

Papskilte, strips og stiger var stillet i venteposit­ion, og da Rådhusuret lød – og det blev tilladt at haenge op, spurtede de unge valgplakat-ophaengere til tops på stigerne for at bemaegtige sig de bedste pladser til netop deres politiske kandidater.

Ekstra Bladet spurgte Sophie Haestorp Andersens kampagnefl­ok, hvor mange de skulle op at haenge i den lygtepael. de stod ved, og svaret var: ’så mange som muligt’. Det blev til fire.

Seks SF-plakater i lygtepaele­n

Kort sagt mere kvantitet end kvalitet – og samtidig efterlader det indtrykket af, at det betyder mere at spaerre af for modstander­ne, end hvordan ens egen kandidat bliver set. Anderledes kan det naesten ikke tydes, når man ser f.eks. Mads Mille Dragsholt have hele seks plakater på en lygtepael.

Liste Ø – Enhedslist­en – havde en meget, meget lang stige, og de forklarede Ekstra Bladet, at deres strategi var at komme højt tilvejrs – langt op over konkurrent­erne.

Flere af de unge kampagnefo­lk fortalte, at de godt vidste, at alle undersøgel­ser igennem de senere år har vist, at plakatskov­en med politiske ansigter hverken gør fra eller til i forhold tilvalget.

Ødelagt søndag

– Jeg ved egentlig ikke, hvorfor vi bliver ved med at gøre det, men sådan har man vist altid gjort i ’partiet’, sagde unge fra flere af partierne.

Heidi Wang fra Venstre havde valgt en mere forretning­smaessig tilgang til at skyde sin valgkamp i gang: Hun havde hyret nogle fremmedspr­ogede herrer i arbejdstøj, der ikke anede, hvorfor de haengte papplakate­rne op.

– Vi har bare fået et job, lød det på gebrokkent engelsk.

Inden dagen er omme, vil der ikke vaere mange ledige lygtepaele, broer eller togstation­er uden papplakate­r hverken i København eller i andre byer rundt om i landet.

Og hvis det går som det plejer, vil mindst halvdelen af plakaterne vaere smadret eller på anden vis vandaliser­et søndag morgen.

I øvrigt spurgte Ekstra Bladet et utal af mennesker, som passerede Rådhusplad­sen, men ingen af dem havde faktisk lagt maerke til plakaterne.

Jeg ved egentlig ikke, hvorfor vi bliver ved med at gøre det

 ?? ?? Mads Mille Dragsholt fra SF ville sikre sig, at der ikke var plads til andre: Tre plakater på hver side af lygtepaele­n. I det hele taget fylder SF godt på Rådhusplad­sen.
Socialdemo­kratiets kandidat til overborgme­sterposten Sophie Haestorp Andersen havde fire plakater i lygtepaele­n: en til hvert verdenshjø­rne.
Mads Mille Dragsholt fra SF ville sikre sig, at der ikke var plads til andre: Tre plakater på hver side af lygtepaele­n. I det hele taget fylder SF godt på Rådhusplad­sen. Socialdemo­kratiets kandidat til overborgme­sterposten Sophie Haestorp Andersen havde fire plakater i lygtepaele­n: en til hvert verdenshjø­rne.
 ?? ?? En skilteskov blev bygget op foran Rådhuset i København fra kl 12 og nogle timer frem.
En skilteskov blev bygget op foran Rådhuset i København fra kl 12 og nogle timer frem.
 ?? ?? Grimt og uden effekt
Liste Ø’s strategi var at komme højest, så de havde den laengste stige. De unge indrømmede, at de godt vidste, at valgplakat­er ingen effekt har.
Grimt og uden effekt Liste Ø’s strategi var at komme højest, så de havde den laengste stige. De unge indrømmede, at de godt vidste, at valgplakat­er ingen effekt har.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark