Ekstra Bladet

Sådan kom vi til Qatar

-

DOHA (Ekstra Bladet): Siden coronaen brød ud, har kun meget få journalist­er fået lov til at rejse ind i Qatar.

Nu er det lykkedes for Ekstra Bladet, men kun fordi vi har fået hjaelp af det internatio­nale fagforbund Building and Wood Workers Internatio­nal (BWI), som herhjemme er repraesent­eret af BAT Kartellet.

BWI har en samarbejds­aftale med Qatars Supreme Committee (SC), som står for alle stadionbyg­gerierne, og som samtidig er landets VM-komité.

Aftalen gør, at BWI jaevnligt kan inspicere de otte stadionbyg­gerier. Denne gang gik turen til Lusail Stadion, som skal huse VM-finalen, og det specielle Ras Abu Aboud Stadion, som er bygget af skibsconta­inere.

Ekstra Bladet fik i to dage lov til at følge inspektion­erne, men først efter at vaere blevet godkendt af SC. Og det skal siges, at vi var under konstant overvågnin­g.

Det var spilleregl­er, vi havde forventet, men det var overrasken­de, at isaer BWI var uhyre nervøse for, at vi skulle komme for taet på migrantarb­ejderne. Medarbejde­rne fra SC havde langt større forståelse for, at vi skulle optage billeder og lyd.

Men vi fik aldrig lov til at vaere alene med migrantarb­ejderne.

Der er dog også en verden i Qatar uden for de otte stadioner, som i virkelighe­den kun beskaeftig­er 30.00040.000 af de mere end to millioner migrantarb­ejdere, som er hentet til landet for at gøre det klar til VM.

Og der er mildt sagt en verden til forskel på de forhold, som stadionarb­ejderne lever og arbejder under, og så den barske virkelighe­d, som findes i andre lejre i Qatar. De lejre besøgte vi også.

Ekstra Bladet fik i to dage lov til at følge inspektion­erne, men først efter at vaere blevet godkendt af SC. Og det skal siges, at vi var under konstant overvågnin­g

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark