Ekstra Bladet

GI’ OS ET BRAG!

-

JEG HAR SGU noget på hjerte denne gang.

Det har jeg nu altid, men i dag fyrer jeg simpelthen en tretrins-raket af, så vi må hellere se at komme i gang. Men bare lige, så du kan se det for dig i overskrift­er: Dagens klumme dribler omkring de danske resultater i Europa, derbydag i Brøndby og så løser jeg lige konflikten omkring FIFA og antallet af VM-slutrunder …

JEG VIL GODT LAEGGE ud på Vestegnen. Hvor er det dog både fedt og fantastisk, at vi kan se frem til et derby mellem Brøndby og FC København på et udsolgt stadion med forhåbentl­ig op mod 27.000 tilskuere på laegterne.

Superligae­ns tilskuerta­l boomer i år, og vi skal helt tilbage til saesonen 08/09, hvor der blev sat rekord med et snit på 8645 tilskuere pr. kamp for at finde noget, der matcher de 8305, vi er nået op på indtil nu i år.

DET ER KLASSE – men ’sure Tøffe’ synes altså også, at der er plads til forbedring.

FCK og Brøndby har begge solgt rekordmang­e saesonkort, og i min verden burde Brøndby traekke mindst 20.000 tilskuere hver gang, FCK endnu flere i Parken, der burde også fast komme 10.000 i Odense, 15.000 i Aarhus, og det er da helt skidt, at ligaens nummer tre – AaB – ligger og roder på 6662, mens FCM kun har 7971 på besøg i snit.

Der er noget at gå på – men jo, jeg er sgu begejstret. Superligae­n kan en masse, men nu kommer der altså en røffel!

DE SIDSTE FIRE store kampe med mange tilskuere har vaeret røvkedelig­e.

34.378 så FCK-FCM, 38.843 festede til Danmark-Østrig, 19.143 så AGF-AaB, 19.552 var torsdag inde til FCK-PAOK.

Underholdn­ingen på banen var i ingen af tilfaelden­e i naerheden af at stå mål med besøget og stemningen.

Derfor: Nu vil jeg og de mange tilskuere fandme se et brag af en fodboldkam­p søndag eftermidda­g!

Som da FCK slog Brøndby 4-2 i Parken 8. august foran 31.297 tilskuere. De må selv finde ud af, hvem der scorer hvor mange mål, men i min verden er FCK favorit.

SÅ ER DER DANMARK og Europa.

Vi er halvvejs i gruppespil­let og Brøndby, FCM, Randers og FCK har nu tilsammen høstet to sejre, seks uafgjorte og fire nederlag.

’Triumferne’ står FCK for blandt andet med sejr ude over et hold fra Slovakiet og hjemme over et fra – Gibraltar …

Der var nu nok kommet yderligere en sejr i hus, hvis det ikke havde vaeret for Kamil Grabaras tidlige og tåbelige udvisning torsdag aften mod graekerne.

Er glasset halvt fyldt eller halvt tomt?

Jamen, kigger vi på det halvtomme glas, så er det sgu da skuffende, at der kun er stoppet to sejre i banken i 12 kampe, men jeg lander alligevel der, hvor jeg siger, at glasset er halvt fyldt.

INDRØMMET, DET er ikke lutter storklubbe­r, de er oppe imod, men tre af de fire nederlag er faldet i Lyon, Braga og Glasgow, og det er udebaner, hvor man ikke bare lige vinder.

HOLD KAEFT - OG LYT TIL PLAENEKLIP­PEREN

STIG TØFTING EKSTRA BLADETS FODBOLD-EKSPERT

Der er ingen grund til at falde i svime, omvendt er resultater­ne heller ikke en skandale.

Men pointmaess­igt har FC Midtjyllan­d klart underpraes­teret, mens FCK på grund af nederlaget i torsdags også ligger lige under det forventede, mens Randers derimod med tre uafgjorte har overrasket mig positivt.

Kigger vi så på Brøndby, der kun har hentet et point i tre kampe, så havde jeg heller ikke regnet med mere.

Alle fire hold har stadig en fair chance for at snige sig videre til knockout-fasen, og nu er tiden inde, for at isaer FCM stepper op og leverer i Europa League.

SÅ ER DER ALT det her VM-gejl om slutrunder hvert andet år, og folk er ih og åh så nervøse. Men hvis Europa og Sydamerika står sammen og siger nej, hvad er så problemet?

Siden den første slutrunde i 1930 er verdensmes­teren altid kommet fra Europa eller Sydamerika – resten af verden har ikke vundet en skid.

Hvis FIFA har taenkt sig at afholde VM hvert andet år, og Europa og Sydamerika siger no, så skal verdensmes­teren altså findes blandt nationer, hvor de højest rangerede lige nu er Mexico (9), USA (13) og Senegal (20) på FIFA’s egen rangliste.

Kald lige dét et verdensmes­terskab en gang til!

Jeg ved godt, at FIFA kun taenker på sig selv og på at tjene penge, men hvad vil de stille op med sådan et skrammel af en turnering ud over, at Fiji-øerne selvfølgel­ig kan få en oplevelse.

Det har ingen gang på jord.

Og med mindre, jeg har overset noget, så skulle den ged vist vaere barberet!

Hvor er det dog både fedt og fantastisk, at vi kan se frem til et derby mellem Brøndby og FC København på et udsolgt stadion med forhåbentl­ig op mod 27.000 tilskuere

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kravet
Tøffe vil have et derby, som da FC København vandt 4-2 i Parken i august. Her er det FCK’s Jens Stage, der giver alt i jagten på sejr.
FOTO: LARS POULSEN Kravet Tøffe vil have et derby, som da FC København vandt 4-2 i Parken i august. Her er det FCK’s Jens Stage, der giver alt i jagten på sejr.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark