Ekstra Bladet

ZIRKUS NEMO GÅR GALLA

Godt 4000 mennesker er på plads i Royal Arena, når Søren Østergaard og en stor flok tidligere nemoister slentrer ned ad Memory Lane

- HELLE KASTHOLM HANSEN FOTO: JONAS OLUFSON hka@eb.dk

Når nemofolket 7. november bliver lukket ind i Royal Arena på Amager, har de fire timer til at øve forestilli­ngen, før det går løs. Så der bliver rig lejlighed for de gamle zirkushest­e til at vise, hvordan man slår sig løs på slap line – tilmed i overvaerel­se af majestaete­n.

Det bekraefted­e dronningen personligt ved den højtidelig­hed, hvor zirkusdire­ktøren blev kåret til Årets A□reshåndvae­rker af Håndvaerke­rforeninge­n København.

Det bliver altså en galla med fuld honnør.

– Anders Lund Madsen holder foredrag om nemoisme, Peter Frödin genopliver Lille-Allan, og alle de andre tidligere nemoister dukker op og giver en hånd med – blandt andet ved at saelge popcorn og programmer. Vi har også en masse af vores populaere artister med. Kendere vil kunne glaede sig til Frodo, der kravler igennem sin tenniskets­jer.

Bliver rusten

Øjnene stråler på Søren Østergaard. ❘ to år har han ikke vaeret på landevejen, og han har ikke tjent en klejne på sit livsvaerk.

Det kan gøre enhver mand søvnløs, og frem for alt aeder det opsparinge­n.

– Men økonomien er ikke det vaerste. Det er derimod det faktum, at man bliver rusten af at gå hjemme. □nergien forsvinder og med den idéerne. Det er ikke godt. Så nu fyrer vi dette one shot af i Royal Arena og håber, at publikum bliver glade. Vi viser videoklip fra ’gamle’ dage for 20 år siden og frem til nu. Dem får Anders nok lov til at kommentere selv, men ud over det er der mange ting, som slet ikke er på plads endnu. Der er jo hele 14 dage til, smiler han.

40 kg senere

Som afslutning på forestilli­ngen bliver alle skuespille­r-nemoister og alle artister samlet på scenen til grande finale.

– Hold kaeft det bliver skaegt at stå der med alle – 40 kg senere. Den eneste, vi kommer til at undvaere, er Sidse Babett Knudsen, for hun var optaget andetsteds, men det tilgiver publikum forhåbentl­ig, siger han og forsøger (uden held) at se bekymret ud.

Mens Østergaard nu ihaerdigt forsøger at fylde den slunkne kasse lidt op med dels gallaen, dels tv-reklamer, varmer han samtidig op til den kommende Nemo-saeson, der traditione­n tro har premiere i Horsens.

– □n hel del publikum har beholdt de billetter, vi solgte før coronanedl­ukningen, så de får nøjagtig de samme pladser, som de skulle have haft dengang. Problemet er, at den billetindt­aegt har vi brugt. Pengene er vaek for laengst, så der vil gå et par saesoner, før vi kan begynde at tjene normalt igen. Men det skal nok gå.

– Og går det ikke, vil jeg saette mig i den gode stol derhjemme og sige til min kone, at hun må se at skrive nogle flere bøger, så hun kan forsørge mig.

Økonomien er ikke det vaerste. Det er derimod det faktum, at man bliver rusten af at gå hjemme

Hold kaeft, det bliver skaegt at stå der med alle – 40 kg senere

 ?? ??
 ?? ?? Søren Østergaard har butik og kontor i Store Kongengade i hjertet af København. ’Kunst og karruselle­r’ hedder den, og her findes zirkus-unika og legetøj for kendere. – Jeg elsker zirkus. Det er en magisk verden, siger han.
Søren Østergaard har butik og kontor i Store Kongengade i hjertet af København. ’Kunst og karruselle­r’ hedder den, og her findes zirkus-unika og legetøj for kendere. – Jeg elsker zirkus. Det er en magisk verden, siger han.
 ?? ?? Zirkusdire­ktøren laegger op til en one shot i Royal Arena med en kavalkade af historiske gensyn. Under Dannebrog anes den elskede og ’frygtede’ Smadremand­en!
Zirkusdire­ktøren laegger op til en one shot i Royal Arena med en kavalkade af historiske gensyn. Under Dannebrog anes den elskede og ’frygtede’ Smadremand­en!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark