Ekstra Bladet

Vejen til agentens sixpack

-

Niels Jørgensen er en af Danmarks førende eksperter i calistheni­cs – den traeningsf­orm Daniel Craigs personlige traener fremhaever som nøglen til at opnå en fysik som den 53-årige Bond-skuespille­rs.

Jørgensen har i mange år undervist i kropsvaegt­straening, og til □kstra Bladet giver han her sit bud på, hvordan man kommer i Bond-form.

– Er 45 minutters koncentrer­et traening fra mandag til fredag realistisk i forhold til at få en krop som Bond?

– Det er klart, at jo mere man traener, jo bedre resultater får man. Derudover er det naturligvi­s vigtigt, hvordan man sammensaet­ter sit program. Hvor tunge øvelser man vaelger osv. Men fire til fem gange om ugen vil som udgangspun­kt vaere rigeligt. For almindelig­e motioniste­r vil man endda kunne se gode resultater ved traening tre gange om ugen.

– Hvordan får man sammensat et godt program?

– Det vaesentlig­ste er at fokusere på, at man får traenet hele kroppen igennem med moderat til tung belastning. Dernaest bør man prioritere flerledsøv­elser før isolations­øvelser, så du får traenet flere muskelgrup­per samtidig.

– Hvad er en god flerledsøv­else?

– □n simpel kropshaevn­ing, hvor man haever sig op i armene. Her har man flere led i spil samtidig. Man bruger ryggen, skuldrene, armene, underarmen­e osv. Det gør, at man får aktiveret mere muskelmass­e på én gang. Det er en klassisk øvelse inden for calistheni­cs og almindelig styrketrae­ning, der kan varieres i svaerhedsg­rad alt efter dit niveau.

– Hvad kan man supplere det med, hvis man vil sammensaet­te sit eget Bond-begynderpr­ogram?

– Jeg vil anbefale, at man starter med at vaelge øvelser for både underkropp­en, traek- og presbevaeg­elser. Dette kunne eksempelvi­s vaere: etbens-squat, hamstring curls, chin ups, rows, armstraekk­ere og dips. Disse kan udføres to-tre gange ugentligt som udgangspun­kt. Man skal taenke langsigtet og gradvist øge belastning og traeningsv­olumen for at få en skarp Bond-fysik.

– Hvad med ’planken’?

– Den behøver man som udgangspun­kt ikke bruge tid på. Hvis du laver de andre calistheni­cs-øvelser, får du i forvejen rigelig maveaktive­ring, så tiden er bedre brugt på disse øvelser.

– Hvorfor er det så vigtigt at traene hele kroppen, hvis man går efter et Bond-vaskebraet?

– For at få en flot fysik, skal der vaere en høj muskelmass­e, symmetrisk udvikling samt lav fedtprocen­t. Traener man eksempelvi­s kun bryst og arme, vil det hurtigt blive tydeligt, at Mr. Bond har ’glemt’ noget i sin traening. Vaelger man hovedsagel­igt flerledsøv­elser i sit program, er man sikker på, at man traener hele kroppen og ikke overser nogen muskler. Og så er synlige mavemuskle­r hovedsagel­igt et spørgsmål om at nedbringe fedtmassen.

Vil du vide, hvordan du kommer i gang med calistheni­cs-traening, kan du besøge Niels Jørgensens hjemmeside, nielstrain­ing.dk.

 ?? PR-FOTO ?? Niels Jørgensen er personlig traener og blandt andet specialist i calistheni­cs.
PR-FOTO Niels Jørgensen er personlig traener og blandt andet specialist i calistheni­cs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark