Ekstra Bladet

Endnu et vildt år: Her er husprisern­e steget og faldet mest

-

□ndnu et år er så småt ved at vaere gået. Corona satte dagsordene­n, og boligmarke­det klarede sig – som i 2020 – over al forventnin­g.

Rekord-mange købte hus, fortaeller Boliga.dk, og priserne tordnede i vejret, så når det gaelder danskernes foretrukne boligform, huset, er kvadratmet­erne blevet markant mere vaerd.

Årets højdesprin­gere

Faktisk er kavadratme­terprisen på landsplan steget solide ni procent på bare et år. Det er mere, end boligøkono­merne havde regnet med, fortaeller Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalyt­iker og boligøkono­m hos Nordea Kredit.

Det er stort set hele landet, der har nydt godt af de stigende huspriser, men saerligt i nogle områder er markedet skudt afsted med raketfart.

Årets højdesprin­ger er Laesø Kommune, hvor kvadratmet­erprisen på de udbudte villaer lige nu ligger på 9919 kr. – en prisstigni­ng på naesten 29 procent.

Også i Brøndby Kommune på Københavns Vestegn er priserne eksplodere­t – og husene koster nu over 35.000 kroner pr. kvadratmet­er efter en stigning på naesten 25 procent.

– Hvis man kigger på husprisudv­iklingen i et enkelt år, er der ofte nogle kommuner, der stikker af, uden at de i øvrigt har ret meget andet til faelles, Lise Nytoft Bergmann til Boliga.dk.

Årets fodslaeber­e

Der er dog også områder i landet, hvor der ikke er sket det helt store på boligmarke­det i år – enkelte steder er priserne endda faldet.

Det gaelder for eksempel i Skive Kommune, hvor kvadratmet­erprisen for en villa til salg i øjeblikket ligger på lige over 7000 kroner, hvilket er seks procent lavere end sidste år ved samme tid. Også Billund og Odder Kommune kan registrere prisfald på omkring fem procent.

– Generelt er boligprise­rne steget mere på Sjaelland end på Fyn og i Jylland, og derfor er det ikke overrasken­de, at nogle af de kommuner, der har oplevet stilstand eller ligefrem tilbagegan­g, er beliggende vest for Storebaelt.

❘følge Boliga.dk er det kun i ni ud af landets 98 kommuner, hvor husprisern­e ikke er steget siden december sidste år.

 ?? FOTO: NORDEA ?? Lise Nytoft Bergmann, chefanalyt­iker og boligøkono­m hos Nordea Kredit.
FOTO: NORDEA Lise Nytoft Bergmann, chefanalyt­iker og boligøkono­m hos Nordea Kredit.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark