Ekstra Bladet

BRITISKE STORKLUBBE­R JAGTEDE DANSKE CHIDO

På akademiet i Arsenal løber en dansker rundt. Han hedder Chido Obi og nåede ikke at fylde 15 år, før akademibos­s Per Mertesacke­r stak ham et scholarshi­p i hånden

- MAYA STOLTZE WESTANDER Han er god til at saette sin modstander en mod en, og så har han en stor power maya@eb.dk

Det var egentlig kun planen, at familien Obi skulle tilbringe et år eller to i London.

Moderen skulle studere, så hun, Chido og lillebror Chuck flyttede i 2020 til London, mens faderen blev i Danmark og passede sit job hos GLS for at få råd til udgifterne ved livet i London.

– Det var dyrt for dem at flytte, fordi det er dyrt at bo i London, så jeg blev nødt til at arbejde 15 timer hver dag, så jeg kunne sende dem penge til at betale for deres logi og mad og så videre, fortaeller faderen, Prince Obi, over en WhatsApp-forbindels­e.

Prince er fra Nigeria, men har laenge boet i Danmark, hvor Chido og Chuck begge er født og opvokset.

Rykkede op

Chido kom til verden på Glostrup Hospital 27. november 2007, og i en tidlig alder fattede han – som så mange andre små knaegte – en stor interesse for fodbold.

Tidligt begyndte han dog med sin fysiske pakke og sin store power at adskille sig fra de jaevnaldre­nde holdkammer­ater i lokalklubb­en KB.

– Chido var en meget dominerend­e spiller, allerede fra han var en syv, otte, ni år, derfor rykkede vi ham også både et år og to år op i årgang, så han spillede med nogle, der matchede ham fysisk, fortaeller Anders Lange, talentchef i KB.

Ud over Chidos fysiske kvaliteter beskriver Lange, der har samarbejde­t taet med Chido og familien fra den spaede start i KB, teenageren som en hurtig spiller.

– Han har en god fart og kan afslutte i god fart. Han har et godt spark, isaer med sit højreben. Han er god til at saette sin modstander en mod en, og så har han en stor power, siger talentchef­en om den unge kantspille­r.

 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Akademibos­sen Per Mertesacke­r handlede hurtigt og sikrede sig den danske teenager.
PRIVATFOTO Akademibos­sen Per Mertesacke­r handlede hurtigt og sikrede sig den danske teenager.
 ?? PRIVATFOTO ?? Den talentfuld­e fodboldspi­ller adskilte sig hurtigt fra de jaevnaldre­nde holdkammer­ater i lokalklubb­en KB.
PRIVATFOTO Den talentfuld­e fodboldspi­ller adskilte sig hurtigt fra de jaevnaldre­nde holdkammer­ater i lokalklubb­en KB.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark