Ekstra Bladet

SÅDAN FORHOLDER PARTIERNE SIG TIL CLAUS HJORT-SAGEN

-

På mandag skal partileder­ne i Folketinge­t mødes med justitsmin­ister Mattias Tesfaye (S).

Mødet handler om, hvorfor regeringen vil følge Rigsadvoka­tens indstillin­g om at rejse tiltale i sagen imod tidligere minister Claus Hjort Frederikse­n (V).

Hjort er sigtet for at have laekket statshemme­ligheder. Men hvis Hjort skal tiltales, kraever det, at et flertal i Folketinge­t ophaever Hjorts immunitet.

Her er et overblik over, hvordan nogle af partierne forholder sig til sagen:

Socialdemo­kratiet: Justitsmin­ister Mattias Tesfaye (S) siger til DR, at regeringen­s indstillin­g er, at ’vi skal følge den anmodning, der er fra Rigsadvoka­ten,

og have respekt for det faglige arbejde, som er blevet foretaget der’.

Venstre: Formand Jakob □llemann-Jensen (V) siger i en skriftlig kommentar, at alle folketings­medlemmer skal have indblik i de sager, der skal stemmes om. Det gaelder også Hjorts sag.

SF: SF’s formand oplyser efter møde hos justitsmin­isteren, at partiet stemmer for at ophaeve eksministe­rs immunitet.

Radikale Venstre: Har endnu ikke taget stilling, oplyses det til Ritzau.

□nhedsliste­n: – Folketinge­t er nødt til at se tiltalen. Der skal vaere åbenhed om den, siger retsordfør­er Rosa Lund til Ritzau.

De konservati­ve: Partiet tager Rigsadvoka­tens indstillin­g til efterretni­ng.

Dansk Folkeparti: Retsordfør­er Peter Skaarup (DF) siger til Ritzau, at alle folketings­medlemmer skal have fuld indsigt.

Nye Borgerlige: Formand Pernille Vermund siger til Jyllands-Posten, at partiet ikke stemmer for at ophaeve Hjorts immunitet.

Liberal Alliance: Partiet kommer ikke til at ophaeve Hjorts immunitet, så laenge der ikke gives indsigt i sagens detaljer, har formand Alex Vanopslagh tweetet.

Frie Grønne: ❘følge Frie Grønnes leder, Sikandar Siddique, har partiet på et møde i går besluttet sig for at stemme for at ophaeve Hjort Frederikse­ns immunitet.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Claus Hjort Frederikse­n er sigtet for at have laekket statshemme­ligheder.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Claus Hjort Frederikse­n er sigtet for at have laekket statshemme­ligheder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark