Ekstra Bladet

’JEG TRYKKERBAR­E TIL’

SIGTET FOR PARTNERDRA­B: En midaldrend­e mand naegter sig skyldig i drab, men forklarede, at han trykkede hårdt om samlevers hals

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Scenariet var tilsynelad­ende helt almindelig­t, men endte i et meningsløs­t drab.

Det kvindelige offer arbejdede hjemme og havde lige afsluttet et onlinemøde, da hun gik ud for at spise frokost.

Et par timer forinden var hendes mand kommet tidligt hjem fra arbejde, fordi han havde det psykisk dårligt.

Og mens de sad over for hinanden ved bordet, begyndte de at tale om bodeling, fordi deres samliv på kvindens ønske var slut efter mange år. De gik videre til at snakke om samvaersor­dning med parrets faelles teenagesøn.

Snakken endte fatalt, da den midaldrend­e mand lagde haenderne om sin samlevers hals og klemte, til hun ikke laengere gjorde modstand.

Den nøgterne beskrivels­e er mandens. Han blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør i Retten i Naestved og sigtet for drab ved kvaerkning mandag før klokken 15.22 på parrets faelles bopael.

Tabte hovedet

Den sigtede naegter drab, men ud fra hans forklaring fremgår det, at det bliver et spørgsmål om, hvorvidt han havde forsaet.

– Det var aldrig meningen, at det skulle ske. Det var omstaendig­hederne, der gjorde, at jeg tabte hovedet, lød mandens beredvilli­ge og relativt fattede forklaring, der kom frem, fordi dommeren på Ekstra Bladets protest afviste forsvarere­ns og anklageren­s anmodning om dørlukning.

Den sigtede havde helt kort hår, et grånende fuldskaeg, briller og var iført en blå Nike-trøje med lynlås og sorte jeans. Da han kom ind i retten, kastede han et kort blik på tilhørerba­enkene, hvor der sad fire pressefolk.

Ifølge hans forklaring snakkede han og samleveren om, hvad han forventede at tage med sig, når han flyttede. Og at hun var utilfreds med hans svar om, at han forventede at tage ting af affektions­vaerdi og arvestykke­r.

– Så siger hun, at hvis jeg ikke ville gå med ind på det, ville hun nok anfaegte, at vi skulle have en 7/7-fordeling, forklarede manden.

Strammede grebet

Da hun rejste sig for at saette ting i opvaskemas­kinen, lagde han sine haender på hendes skuldre.

– Så slår hun ud efter mig. Og så slår det klik derfra. Så strammer jeg grebet om halsen, sagde han.

Anklagen ville vide, hvor hårdt han havde fat.

– Jeg trykker bare til. Det sortner for mig. Tiden står bare stille. Jeg føler, at jeg har mistet alt. Hvis jeg også skal miste samvaeret med min søn, som er min eneste søn .., forklarede han grådkvalt.

Det var omstaendig­hederne, der gjorde, at jeg tabte hovedet

Om hun er død, taenker jeg ikke over

– Hvornår slipper du, spurgte anklageren.

– Da jeg maerker, at der ikke er mere modstand.

– Hvad taenker du, spurgte anklageren videre.

– Jeg taenker ikke, lød det fra manden, der på anklageren­s spørgsmål om, hvorvidt han taenker, at hun er død, svarer:

– Det ved jeg faktisk ikke. Der er bare ikke nogen modstand. Om hun er død, taenker jeg ikke over.

Efterfølge­nde trak han gardinerne for, daekkede hende med et lagen og lagde en buket blomster fra en vase ved siden af hende, før han gik. Han blev varetaegts­faengslet frem til 9. juni og har givet samtykke til mentalunde­rsøgelse. Han fik for tre måneder siden konstatere­t depression.

 ?? ??
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Der var talstaerk tilstedeva­erelse af politi, teknikere og retsmedici­ner.
FOTO: PER RASMUSSEN Der var talstaerk tilstedeva­erelse af politi, teknikere og retsmedici­ner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark