Ekstra Bladet

DEN KRISTNE KRUDTTØNDE

Isabella Arendt afviser ikke, at hun i fremtiden kan findes i et andet parti

- EMMA BUUS MOSEGAARD BERTIL B. FRUELUND buus@eb.dk; bef@eb.dk

Der er ikke blevet delt meget naestekaer­lighed ud blandt top-medlemmern­e af Kristendem­okraterne den seneste tid.

Partiet er i stedet ved at nedbryde sig selv i konflikter, der bunder i både politisk og personligt fnidder, og Isabella Arendt lagde heller ikke fingre imellem, da hun meddelte sin afsked.

– Det, der er udslagsgiv­ende for mig, er, at jeg oplever, at der er et højt konfliktni­veau i KD for tiden med for mange konflikter, og at der har vaeret det i en periode. Det har haft den betydning, at min trivsel og arbejdsgla­ede er forsvundet, siger hun.

Niels Chresten Andersen, der er organisato­risk naestforma­nd, mener, at det er ’forståelig­t ud fra en menneskeli­g forklaring’, at hun melder sig ud, fordi der også med hans ord er et ’højt konfliktni­veau’ i dansk politik og også i Kristendem­okraterne.

’Kluddermud­der’

– Jeg kan ikke sige, det kommer bag på mig, at hun går. Jeg har vaeret ret imponeret over, hvor laenge hun har kunnet klare det, siger han.

Mere overrasket er Hanna-Maria Lyng, der er medlem af bestyrelse­n i ungdomspar­tiet KDU og af partiets forretning­sudvalg.

– Jeg havde godt hørt, at der var noget, men jeg vidste ikke, at vi var derhenne, siger hun. Der er gået ’kluddermud­der’ i partiet, og der har vaeret ’en del misforståe­lser’, siger Hanna-Maria Lyng.

– Det har vaeret lidt hårdere på det sidste, lyder det, men hun understreg­er samtidig, at hun selv er glad for at vaere i partiet.

Tage Sørensen, der som partisekre­taer sidder som organisato­risk leder, genkender ikke selv problemern­e, men det er noget, partiet nu må få talt om.

– Vi bliver nødt til at forholde os til det, når nu hun har meldt det ud, at hun har oplevet det her. Vi har planlagt et møde torsdag, hvor hun selvfølgel­ig ikke deltager, fordi hun er trådt tilbage. Men det ville vaere helt unaturligt, at vi ikke kommer ind på det, siger han.

Rohde-ballade

Saerlig forholdet mellem Jens Rohde og Isabella Arendt har til tider har vaeret spidset til i det, der nu kaldes et ’højt konfliktni­veau’, og Kristendem­okraternes holdning til fri abort var centrum.

Men debatten så Isabella Arendt ud til at vinde, for to dage efter forslaget bekendtgjo­rde Rohde, at han ikke vil stille op til naeste valg efter blot et år i partiet.

Isabella Arendt fortaeller i forbindels­e med sin exit, at det ikke har med Jens Rohde at gøre, og at det blot er en tilfaeldig­hed, at hun traekker sig kort tid efter Rohdes udmeldinge­r.

Efter Jens Rohde fortalte om sine fremtidspl­aner, haeldte han sin formand helt ned ad braettet.

– Jeg konstatere­r, at Isabella Arendt er modstander af abort og modstander af homo-vielser, men det kan jeg ikke laegge til grund for partiets politik. Hele praemissen for min indmeldels­e og mit virke på Christians­borg for det her parti hviler på kvindens ret til abort, sagde han for blot en uge siden til Kristeligt Dagblad.

Laes lederen på bagsiden

Jeg kan ikke sige, det kommer bag på mig, at hun går

 ?? ARKIVFOTO: EMIL AGERSKOV ?? På bare 11 dage har Jens Rohde først meddelt, at han ikke genopstill­er ved naeste valg, og nu har Isabella Arendt, tidligere formand for Kristendem­okraterne, helt droppet formandspo­sten og partiet.
ARKIVFOTO: EMIL AGERSKOV På bare 11 dage har Jens Rohde først meddelt, at han ikke genopstill­er ved naeste valg, og nu har Isabella Arendt, tidligere formand for Kristendem­okraterne, helt droppet formandspo­sten og partiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark