Ekstra Bladet

LAD OS NU FÅ DET FOLKETINGS­VALG!

-

Kom nu med det valg, hurtigst muligt. Hver dag, når man ser nyhederne, er der sket nye former for snyd og bedrag blandt Folketinge­ts medlemmer.

Mette Frederikse­n står for en god del af uhyrlighed­erne – blandt andet ved at tillade, at alle mink blev aflivet, uden at der var lovgrundla­g for det. Og ja, hvorfor skal hun så ikke stilles for en rigsret?

Nej, hun fortsaette­r og indkøber vacciner og tests uden at saette det i udbud, som loven ellers foreskrive­r. Nu giver hun Ukraine for en milliard kroner til militaert udstyr, og når ukrainerne kommer her til landet, får de reelt bedre behandling og forhold end vore dårligst stillede.

Naturligvi­s skal vi da hjaelpe folk i nød, men har vi egentlig råd til det, samtidig med at ikke mindst vort lands pensionist­er i stadig større grad ser deres magre pension udhulet på grund af prisstigni­nger?

Der er faktisk rigtig mange pensionist­er, der ikke har andet end folkepensi­onen på de 14.000 kroner (for enlige før skat) at leve for, og det er efterhånde­n meget svaert for dem at få det til at løbe rundt.

Ikke alene gaeldsaett­er regeringen vort land, der bliver også brugt penge i et rask tempo fra Folketinge­ts partiers side, hvor partimedle­mmer kører rundt i store biler – nogle gange privat – og skjuler, at det drejer sig om partibiler.

Selv det at flyve foregår naturligvi­s ikke på såkaldt ’monkeyclas­s’, nej, der chartres ofte fly specifikt til formålet, og så kører chauffør og ministerbi­l efter, hvis man nu skulle komme til at få brug for den, uanset spørgsmåle­t om CO2.

Det er da at rutte hensynsløs­t med skatteborg­ernes penge og helt uden skelen til diverse partiprogr­ammers idéer om grøn omstilling og reduktion af CO2-forbrug.

Mon ikke en del af forklaring­en på det horrible forbrug bunder i, at vore folketings­medlemmer er for unge og ikke har vaeret ude i samfundet og maerket, hvordan det er at fungere i det?

Mange medlemmer kommer direkte fra universite­tet til en stol i Tinget. Hvorfra skulle de have fået kendskab til, hvordan befolkning­en har det, og hvordan samfundet egentlig fungerer?

Nej, lad os få en bestemmels­e om, at et folketings­medlem skal have minimum syv års praktisk erhvervser­faring før valg til Folketinge­t.

Det kunne sandsynlig­vis hjaelpe lidt til at indse realiteter­ne og få en noget mere fornuftig tilgang til arbejdet i Folketinge­t.

Og lad os så lige medtage en bestemmels­e om, at bliver man valgt til minister, må man ikke have andre ’ben’. En ministerpo­st er et fuldtidsar­bejde og kraevende. For at sikre, at man som minister har tiden til at saette sig ordentligt ind i arbejdet, bør man ikke have andre ’ben’.

Så ender ministerar­bejdet bare som bibeskaeft­igelse, og det er jo bestemt ikke meningen. Knud-Erik Gaardsted Simmelkaer Sunds

Det er da at rutte hensynsløs­t med skatteborg­ernes penge og helt uden skelen til diverse partiprogr­ammers idéer om grøn omstilling

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Knud-Erik Gaardsted har én bøn til statsminis­ter Mette Frederikse­n, nemlig at hun så hurtigt som muligt udskriver valg til Folketinge­t.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Knud-Erik Gaardsted har én bøn til statsminis­ter Mette Frederikse­n, nemlig at hun så hurtigt som muligt udskriver valg til Folketinge­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark