Ekstra Bladet

I øvrigt mener

- eb.dk/nationen

at så har ukrainske styrker nået graensen til Rusland. Russerne er traengt helt tilbage til graensen i nord. Mon Ukraine vil nøjes med, at soldaterne tager en selfie inde i Rusland? Eller snupper de Moskva, når de nu alligevel er i gang?

Morten Dreyer Dragør

at jeg støtter de sygeplejer­sker, der nu igen råber op om deres lave løn. Taenk, at vi har milliarder og atter milliarder til flere våben og til Ukraine, men ikke penge til at betale vores varme haender en anstaendig hyre. Otto Høyer Aarhus N

at rent faktisk står Norden sammen som aldrig før. Også Sverige og Finland tilslutter sig nu Nato under indtryk af den på flere måder nye situation i Europa. Sverige og Finland er i forvejen med i EU’s forsvars- og sikkerheds­samarbejde. Norge, der end ikke er medlem af EU, ønsker tilslutnin­g til EU’s forsvarssa­marbejde. Danmark er med til at give garantier til Sverige og Finland – og 1. juni stemmer vi forhåbentl­ig klart ja til EU’s forsvars- og sikkerheds­samarbejde. Stem ja.

Mads Nielsen Esbjerg

at er Folketinge­t ikke ude i noget, der er på kant med grundloven, når lederen af partierne skal fortaelle de menige folketings­medlemmer, om de skal sige ja eller nej til at ophaeve et medlems immunitet? Samtidig må en leder ikke sige noget om sagen, da det vil vaere brud på hemmelighe­der. Et folketings­medlem er ifølge grundloven kun omfattet af egen overbevisn­ing og ikke vaelgernes eller partiet, når denne stemmer, og derfor er fremgangsm­åden imod ånden i grundloven.

Visti Vester

Solrød Strand

at gerningsma­nden var hvid, mens hovedparte­n af ofrene var sorte, så medierne spekulerer i et racistisk motiv ved masseskyde­riet i New York i lørdags. I USA begår sorte vold mod hvide omtrent fem gange så hyppigt, som hvide begår vold imod sorte. Alligevel tales kun sjaeldent om et racistisk motiv, når forbrydere­n er sort. Kan den forskelsbe­handling vaere racisme? Michael Thestrup Brønshøj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark