Ekstra Bladet

Trafikprop­pernes sommer

Der var rekordmang­e trafikprop­per på de tyske motorveje sidste sommer

- LARS DALSGAARD

Hvis du har planer om at tage på kør-selv-ferie ned igennem Europa til sommer, så sørg for at laere tyske gloser nok til at følge med på ADAC’s hjemmeside. Det er FDM’s tyske søsterorga­nisation, der holder et vågent øje med situatione­n på Autobahn.

Sommerferi­en 2021 var et mareridt for feriebilis­ter, der hader at holde i kø.

ADAC oplyser til Ekstra Bladet, at de her registrere­de 2100 dage med trafikprop­per henover den 13 uger lange ferieperio­de, der løber fra juni til september. Det er 60 procent flere end i årene før. ❘ alt blev det til 92.079 trafikprop­per, mens man optalte 58.400 og 60.100 trafikprop­per i de to foregående somre.

Hårdest ramt var A7-straekning­en fra Danmark til Østrig, mens de indsamlede data viser, at fredag var en dårligere rejsedag end lørdag og søndag.

’Flere feriegaest­er og flere byggeplads­er har bidraget til den voldsomme stigning’, lyder det i en rapport fra ADAC.

Stadig meget vejarbejde

ADAC oplyser, at der i skrivende stund bliver udført vejarbejde 950 steder på Autobahn, hvilket giver risiko for kødannelse. Bilorganis­ationen har endnu ikke prognoser klar for sommerferi­en 2022.

Generelt anbefales det at køre afsted tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvis man vil minimere risikoen for at sidde fast i en kø.

De vaerste trafikprop­per ser man typisk omkring byer som Hamborg, München og Berlin.

Pres på ladestande­re

Er du i elbil, så forbered dig ligeledes på en del ventetid.

Tyskland råder over 50.203 normale ladestande­re samt 8723 lynladere, fremgår det af de seneste tal fra Bundesnetz­agentur.

Det kan lyde af mange, men i en travl sommer med større belastning af vejnettet end normalt, kan ladeinfras­trukturen let blive presset.

 ?? FOTO: JAN WOITAS/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: JAN WOITAS/RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark