Ekstra Bladet

SÅDAN SLÅR DU FREDE

Mere end 83.000 danskere skal snart deltage i Royal Run. Her får du en stribe konkrete tip stilti kilometerd­istancen – brug dem selv, eller giv dem videre til én, der har mod på at forsøge at løbe hurtigere end vores kommende konge

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Kronprins Frederik har trods sine 53 somre stadig fut i fodtøjet, men det er slet ikke umuligt at slå ham på målstregen, hvis blot man undgår de mest almindelig­e begynderfe­jl, understreg­er en af Danmarks førende løbeeksper­ter.

6. juni skal flere end 83.000 danskere deltage i Royal Run. Her er det muligt at vaelge mellem tre forskellig­e distancer: en mile (1,6 kilometer), fem kilometer og så naturligvi­s den såkaldte kongeetape på ti kilometer.

Vaelger man den sidste, er det oplagt at måle sig i forhold til Danmarks kommende konge.

’Rigtig godt’

Sidste år tilbagelag­de Frederik de ti kilometer med mål på hjemmeadre­ssen, Amalienbor­g, på 48 minutter og 51 sekunder.

– Alt under 50 var rigtig godt for mig, sagde kronprinse­n efterfølge­nde til TV 2.

Dermed løb han hver kilometer på under fem minutter, og selvom det for de fleste almindelig­e motioniste­r kan lyde voldsomt, bør det alligevel vaere en overkommel­ig ambition for den ambitiøse entusiast.

En af de hurtigste

Henrik Them er en af Danmarks førende løbeeksper­ter. Han har skrevet om løb for Politiken og Berlingske og bruges flittigt som ekspert af blandt andre DR og TV 2, hvor han igen i år skal kommentere løbet på direkte tv.

Derudover har han i sin karriere vist sig som en af Danmarks hurtigste, blandt andet på ti kilometer, som han har tilbagelag­t på godt 29 minutter.

Han understreg­er, at kronprinse­n er en kompetent løber, og at man skal tage sin traening relativt seriøst, hvis man vil gøre sig forhåbning om at slå ham.

– Man skal huske på, at vi har en kronprins, der faktisk er en ganske habil løber. Med den rigtige traening er det dog en tid, som en del løbere vil kunne matche.

Her på siderne giver Henrik Them otte konkrete tips og tricks videre, hvis du – eller en i familien – har mod på at prøve samme distance som kronprinse­n.

Vi har en kronprins, der faktisk er en ganske habil løber

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark