Ekstra Bladet

MAMMA MIA!

ISHOCKEY-VM: Et hårdt spillende italiensk mandskab var taet på at tage fusen på danskerne, der dog fandt melodien og vandt opgøret 2-1

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Hvis man har tendens til at bide negle, når det bliver spaendende, så ville der knap vaere fingre tilbage efter VM-kampen mellem Danmark og Italien.

Danmark kom ind til opgøret som favoritter, men italienern­e spillede med alle deres begraensed­e midler og var taet på at skabe en overraskel­se.

Heinz Ehlers’ tropper kunne dog tage fra Helsinki Ice Hall med en 2-1-sejr og tre point – men cifrene var alt, alt for beskedne.

Gennem alle tre perioder var danskerne bedst, skudstatis­tikken på 45-14 siger det hele.

Men på isen havde de italienske underdogs held til at stresse danskerne med hårdt spil og tung defensiv.

Helt holde snor i Nikolaj Ehlers kunne de dog ikke, og Winnipeg-forwarden bragte planmaessi­gt Danmark foran i powerplay i slutningen af 1. periode.

De italienske statister fortsatte deres gerninger i 2. periode og formåede mod slutningen af perioden at ryste danskerne.

Først fikserede Peter Spornberge­r Nicholas B. Jensens arm og hev ham til isen, så den store dansker måtte gå i omklaednin­gsrummet med en skulderska­de. En kaempe svinestreg af italienere­n, der uforståeli­gt ikke blev straffet.

Kort efter fik Morten Poulsen en tynd udvisning – og så slog italienern­e til.

Selvom de i 39 minutter på ingen måde havde vaeret farlige, spillede de pludselig et angreb efter ishockeyen­s ABC.

Bag mål fandt Dante Hanoun Alex Petan, der med et hurtigt håndledsvi­p smed pucken op i nettaget.

Helt ufortjent.

Startede godt

Nicholas B. Jensen kom heldigvis på isen til tredje periode, der startede godt for danskerne.

Inden der var spillet to minutter, havde Mathias Bau og Nicolai Meyer kopieret det italienske mål med scoringen til 2-1 sat ind af Bau.

Forløsning for danskerne, der aldrig formåede at snøre saekken. Italienern­e kaempede med alt, de havde, og kun et par gode redninger af Sebastian Dahm holdt dem fra fadet.

I den anden ende skulle Frans Nielsen to gange vaere tilkendt et straffesla­g, men kampens to dommere får ikke dagens fidusbamse.

Nicholas B. Jensen roste da heller ikke hverken dem eller den ureglement­erede tackling, han fik:

– Lad os sige det sådan: Jeg er staerkt utilfreds med den. Jeg følte, at det var wrestling, han havde gang i.