Ekstra Bladet

ALT ER I SPIL

SIMON MAKIENOK har udløb i tyske St. Pauli, og lige nu står fremtiden åben for den store angriber. Både Tyskland, Danmark og sågar Asien kan blive en mulighed

- MAYA STOLTZE WESTANDER maya@eb.dk

Simon Makienok har udløb i 2. Bundesliga­klubben St. Pauli, og tyske Bild har spekuleret i, at angriberen skulle vaere på vej hjem til Danmark.

Og det er da også rigtig nok, at et par fragtmaend har flyttet nogle flyttekass­er til København, men det skyldes sådan set bare, at Makienok har købt bolig i hovedstade­n.

Det er der ikke noget nyt i.

– Alle år, jeg har spillet i udlandet, har jeg haft forskellig­e lejlighede­r i Danmark, som jeg har både haft stående frie, som jeg har lejet ud, som jeg har renoveret, og som jeg ikke har renoveret.

– Så det har jeg egentlig haft, lige siden jeg flyttede fra Danmark for otte-ni år siden, afdramatis­erer Simon Makienok over en telefon. Det betyder ikke, at angriberen ikke kunne have lyst til at fortsaette karrieren i Danmark.

– Personligt er Danmark selvfølgel­ig en mulighed for mig, i og med at jeg i et par år nu har taenkt, at jeg også gerne ville komme hjem og studere og så spille i Danmark – også imens jeg stadig har et niveau til det, hvor jeg kan vaere med, forklarer Makienok.

Stor interesse i Tyskland

I skrivende stund er intet dog bestemt, og en forlaengel­se med 2. Bundesliga­klubben, som Makienok netop er sluttet nummer fem med, kan også komme på tale.

– Jeg har haft det rigtig godt her i St. Pauli og har vaeret rigtig glad for at spille her og vaere en del af et klubmønste. jeg har også haft snakke med dem over det sidste halve års tid om en eventuel forlaengel­se, lyder det fra Makienok.

Gennem foråret har St. Pauli vaeret i en situation, hvor de med få point til opryknings­stregen ikke har vist, i hvilken liga fremtiden lå, og det formoder Makienok har gjort klubben afventende i forhold til forlaengel­ser.

Nu har det resulteret i, at andre døre har åbnet sig for den kontraktfr­ie angriber. Saerligt hos ligakonkur­renterne i det tyske.

– Jeg kunne sagtens se mig selv fortsaette her, men når man ikke har haft nogen aftale på plads siden vinter, hvor man må begynde at tale med andre klubber, er jeg selvfølgel­ig også blevet kontaktet af andre, som godt kunne bruge en stor angriber, der har gjort det godt i 2. Bundesliga, forklarer Simon Makienok og uddyber, at forskellig­e forhandlin­ger lige nu er i gang i kulissen.

Det kan også ende med at blive på et helt andet kontinent, Simon Makienok i den kommende saeson skal snøre støvlerne.

Klubber fra Asien bejler nemlig også til den store angriber.

Tilbud fra Asien

– Jeg tror altid, når man er angriber og måske også er den type angriber, jeg er, som der måske ikke findes flere tusinder af, så er der interesse fra alle mulige steder af, og ja, jeg har fået nogle tilbud fra Asien.

– Jeg er altid meget åben og altid meget nysgerrig på forskellig­e ting. Nu har jeg også vaeret i mange forskellig­e lande og set det som nogle gode oplevelser også for mig. Så jeg udelukker ikke, at det kunne blive en mulighed, hvis det rigtige tilbud kommer der.

Simon Makienok har i indevaeren­de saeson fået spilletid i 30 kampe, i perioder fra start og i perioder som indskifter.

Seks mål og to assists er det i de i alt godt og vel 1000 minutter blevet til for angriberen, der bortset fra et par kampe ude med coronaviru­s har vaeret skadesfri hele saesonen.

– Når jeg kigger på det overordnet, så synes jeg, det har vaeret en god saeson. Jeg har spillet mere og vaeret en større og vigtigere del af holdet end i den første saeson, jeg var her.

– Og vi er endt højere og har i naermest hele saesonen spillet med i toppen. Det har selvfølgel­ig vaeret sjovt.

– Jeg har også scoret nogle mål og vaeret med i en masse kampe, vi har vundet, og haft en stor del af det, så for mig personligt har det vaeret en god saeson, fortaeller Makienok.

– Hvad vaegter og prioritere­r du i det valg, du inden laenge skal traeffe om din fremtid?

– At spille fodbold og ikke sidde på baenken og vaere en del af et projekt og et hold for at opnå nogle ting, også fordi jeg stadig føler, at jeg kan og har niveauet til det. Det er klart det, der vaegter mest for mig.

– Den der vilje og gejst, man skal have for ligesom at udvikle sig og opnå ting, den har jeg stadig, lyder det fra Makienok.

– Vi kan naesten ikke tale om Danmark, uden at jeg lige spørger dig til Brøndby?

– Brøndby har altid haft et sted i mit hjerte, og det har det stadig. Jeg følger også stadig med, så ja, det vil jeg da heller ikke afvise, hvis der var en mulighed for det.

Jeg er altid meget åben og altid meget nysgerrig på forskellig­e ting

Den der vilje og gejst, man skal have for ligesom at udvikle sig og opnå ting, den har jeg stadig

 ?? FOTO: CHRISTIAN CHARISIUS/RITZAU SCANPIX ?? Ledig på markedet
Simon Makienok har kontraktud­løb efter to saesoner i St. Pauli, og han er foreløbig åben for det meste, hvad angår hans fodboldmae­ssige fremtid.
FOTO: CHRISTIAN CHARISIUS/RITZAU SCANPIX Ledig på markedet Simon Makienok har kontraktud­løb efter to saesoner i St. Pauli, og han er foreløbig åben for det meste, hvad angår hans fodboldmae­ssige fremtid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark