Ekstra Bladet

Prima aus Dänemark: KLAR TIL AT SCORE FOR BO

UDNYTTER KØBSOPTION: Mainz smider 15 mio. på bordet og sikrer sig Marcus Ingvartsen på en treårig aftale

- MAYA STOLTZE WESTANDER maya@eb.dk

664 minutter med seks mål til følge.

Marcus Ingvartsen har ikke vaeltet sig i spilletid i den netop afsluttede saeson i Bundesliga­en, men i de minutter, han har tilbragt på banen, var han effektiv, og nu venter der ham med al sandsynlig­hed mange flere i fremtiden.

Den 26-årige angriber har nemlig indgået en treårig aftale med Bo Svenssons Mainz 05.

Mainz’ sportschef, Christian Heidel, bekraefted­e i april til tyske Kicker, at klubben havde en købsoption på Ingvartsen, såfremt de overlevede i Bundesliga­en, og såfremt Ingvartsen selv ønskede at blive. Og det gør Ingvartsen. – Det var lidt planen og håbet fra starten, fortaeller en glad Ingvartsen til Ekstra Bladet.

– Jeg søgte en klub, som så mig som angriber, så jeg kunne komme tilbage og spille på den angriberpo­sition, jeg ser mig selv på.

– Jeg havde to rigtig gode år i Union Berlin, men ikke på den rigtige position, fortaeller Ingvartsen, der i Union primaert blev brugt på midtbanen.

– Derfor søgte jeg sidste sommer en klub, som så mig som angriber, og så dukkede Mainz op, og så var jeg ikke i tvivl om, at det var det rigtige, fortaeller angriberen videre om klubvalget.

Ferie med god følelse

To millioner euro, cirka 15 millioner danske kroner, betaler Mainz, ifølge Kicker for Ingvartsen, der har vaeret i klubben på leje fra Union Berlin siden sidste sommer.

Ingvartsen nåede inden udlejninge­n to saesoner i Union, som han kom til fra belgiske KRC Genk, der i 2017 købte angriberen i FC Nordsjaell­and.

Genk lagde dengang i omegnen af 40 millioner kroner for Ingvartsen.

I weekenden sluttede Marcus Ingvartsen saesonen i det tyske af med et brag, da han i sin fjerde kamp som starter for Mainz scorede holdets to mål i 2-2-opgøret mod Frankfurt.

– Personligt var det mega dejligt at starte i den sidste kamp og få vist, at jeg kan lave målene, fortaeller Ingvartsen.

– Det var virkelig vigtigt at vise det og gå på ferie med en god følelse selv og glaede sig til den nye saeson.

– Du har nok ikke spillet så meget, som du havde håbet, men til gengaeld har du vaeret effektiv i de minutter, du har spillet. Har saesonen levet op til dine forventnin­ger?

– Jeg havde selvfølgel­ig håbet på mere. Jeg har døjet med lidt skader og er ikke helt kommet ind i den rytme, som jeg havde håbet på, men ud fra statistik, spilleminu­tter og det antal mål, jeg har lavet, ser det rigtig godt ud, lyder det fra angriberen.

Får opstart med

Og i den kommende saeson satser Ingvartsen på, at han for alvor kan få gang i både mål og minutter i Mainz.

– Selvfølgel­ig ser jeg mig selv som starter, og det er også den plan, der fra klubbens side er lagt.

– De ved, hvilke kvaliteter jeg har, og at jeg kan komme ind og bidrage, så i naeste saeson er målet 100 procent at komme i topform.

– Nu er jeg med hele ’preseason’. Målet er, at jeg skal spille mere eller mindre fast fra start, lyder det fra Ingvartsen, der sidste sommer gik glip af opstarten i Mainz, da lejeaftale­n først kom i stand på en af vinduets sidste dage.

– Du og din kaereste venter et barn inden laenge. Det må vel også betyde noget at få ro på – at vide, hvor I skal tilbringe de naeste tre år?

– Ja, helt bestemt, lyder det fra Ingvartsen.

– Som sagt var planen ligesom lidt lavet fra start af, så jeg har mere eller mindre vidst, at vi skulle blive. Nu er det helt på plads med en treårig kontrakt, så vi kan få ro på.

– Vi er faldet godt til i lejlighede­n, tingene kører uden for banen, og det betyder rigtig meget, at der er ro på den front også, så det er rigtig dejligt, uddyber angriberen.

Personligt var det mega dejligt at starte i den sidste kamp og få vist, at jeg kan lave målene

 ?? FOTO: TORSTEN SILZ/RITZAU SCANPIX ?? Godkendt
I weekenden scorede Marcus Ingvartsen to gange i 2-2opgøret mod Frankfurt.
FOTO: TORSTEN SILZ/RITZAU SCANPIX Godkendt I weekenden scorede Marcus Ingvartsen to gange i 2-2opgøret mod Frankfurt.
 ?? FOTO: HANNIBAL HANSCHKE/RITZAU SCANPIX ?? Cheftraene­r Bo Svensson er også dansk.
FOTO: HANNIBAL HANSCHKE/RITZAU SCANPIX Cheftraene­r Bo Svensson er også dansk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark