Ekstra Bladet

DANSK FJENDEPART­I

’EN BEVIDST PROVOKATIO­N’: Dramaet om Kristian Thuelsen Dahls udeblivels­e fra valgfest hos DF tager til i styrke

- JAMES KRISTOFFER MILES JANUS ØSTERGAARD EMMA BUUS MOSEGAARD jkm@eb.dk; jao@eb.dk; buus@eb.dk

Hadet syder internt i Dansk Folkeparti efter onsdagens EU-afstemning.

Og beskyldnin­gerne mellem formand Morten Messerschm­idt og eks-partiboss Kristian Thulesen Dahl hvisler om ørene på alle i partiet.

Hos flere centralt placerede kilder er udlaegning­en klar: Det var med fuldt overlaeg og for at stjaele dagsordene­n, at Kristian Thulesen Dahl udeblev fra partiets valgfest efter forsvarsfo­rbeholdsaf­stemningen.

– Det her var en bevidst provokatio­n. Sådan ser vi det helt klart. Kristian (Thulesen Dahl red.) gør det her for at tage dagsordene­n til sig selv og Inger (Støjberg red.), siger en kilde med henvisning til samarbejde­t mellem de to detroniser­ede toppolitik­ere.

I visse lommer af partiet drømmes der sågar om at ekskludere Thulesen Dahl for partiskade­lig virksomhed.

Men indtil videre håber og tror flere centrale aktører på Morten Messerschm­idt-fløjen på, at han selv vil gå.

– Vi har allerede afskrevet ham og kan ikke tage ham seriøst mere, som en kilde formulerer det.

Droppede møde

At tålmodighe­den er brugt op blev ikke mindre aktuelt, efter eksformand­en i går morges udeblev fra gruppemøde­t på Christians­borg oven på afstemning­en om forsvarsfo­rbeholdet.

Og årsagen til endnu et afbud fra Thulesen Dahl var specifikt det elendige klima internt i DF, afslørede Kristian Thulesen Dahl over for Ekstra Bladet.

’Har nogle møder. Så havde meldt afbud inden snakken om i aftes’, skriver han i en sms og fortsaette­r:

’Men ud over det har alle nok også brug for at få lidt ro på efter i aftes. DF har ikke brug for uro – men ro for at komme videre.’

Ikke til fest

Onsdag aften satte Thulesen Dahl massivt aftryk på DF’s fuser af en Nej-fest. Dog helt uden at dukke op til festlighed­erne på Christians­borg, som han bekraefted­e over for Ekstra Bladet:

’Jeg har valgt om af personlige årsager. Der er absolut ingen dramatik eller markering i det. For første gang siden 1994 har jeg bare kunnet vaelge en gammel familietra­dition ift. valgaftene­r til, og det har jeg så valgt,’ skriver han i en sms til Ekstra Bladet.

DF-formand Morten Messerschm­idt langede hårdt ud mod sin forgaenger på posten, da han selv mødte op til valgfesten.

– Det er da helt vildt maerkeligt. Jeg har aldrig misset en valgaften hos Dansk Folkeparti, så det må vaere en meget vigtig begivenhed, siden han vil gå glip af dette her, lød det syrligt til den fravaerend­e ordfører.

Strøg tavs forbi

Torsdag morgen var det dog en anderledes tavs Morten Messerschm­idt, som Ekstra Bladet mødte.

Både formanden og de ledende DF’ere, Pia Kjaersgaar­d, Søren Espersen samt Peter Skaarup, strøg direkte forbi kameraer og mikrofoner uden at sige et ord, da det Thulesen Dahlløse gruppemøde var overstået.

Ekstra Bladet forsøgte senere på dagen at få en kommentar fra formanden, men uden held.

Vi har allerede afskrevet ham og kan ikke tage ham seriøst mere

Men ud over det har alle nok også brug for at få lidt ro på efter i aftes

 ?? ??
 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Det har laenge svirret med spekulatio­ner og rygter om, at den tidligere DF-formand kan vaere på vej med et nyt parti i samarbejde med Inger Støjberg.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Det har laenge svirret med spekulatio­ner og rygter om, at den tidligere DF-formand kan vaere på vej med et nyt parti i samarbejde med Inger Støjberg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark