Ekstra Bladet

– Hvad mere vil I have

-

– Jeg er jo trådt af. Hvad mere vil I have?

Sådan lyder spørgsmåle­t fra Kristian Thulesen Dahl til visse personer i Dansk Folkeparti, efter den tidligere formand igen er blevet centrum for skandale i partiet.

Både Morten Messerschm­idt og Pia Kjaersgaar­d var hurtige til at fordømme, at Thulesen Dahl ikke mødte op til valgfest efter gårsdagens folkeafste­mning, og adspurgt direkte, hvad han taenker om netop deres udtalelser, er svaret klart.

– Jeg forstår det ikke. Jeg synes, det er en overreakti­on, og jeg synes ikke, at det tjener DF godt, at de gør det, siger Kristian Thulesen Dahl i et laengere interview med Ekstra Bladet.

Meget beaeret

Der er blevet motivforsk­et i eks-formandens beslutning om ikke at deltage, og flere kilder kalder det over for Ekstra Bladet for en ’bevidst provokatio­n’.

Men det afviser Kristian Thulesen Dahl, der fastholder forklaring­en om, at det altså handlede om, at han for første gang siden 1994 kunne vaelge en valgfest med familien frem for på Christians­borg.

I stedet tager han det – spydigt – som en kompliment, at det nu skaber overskrift­er, at han ikke var sammen med sine DF-faeller, efter det der bedst kan betegnes som et sviende nederlag til Dansk Folkeparti i EU-afstemning­en.

Jeg er meget beaeret over, at man savnede mig i går

Jeg har jo holdt lav profil siden 23. januar

– Jeg er meget beaeret over, at man savnede mig i går. Det, synes jeg, er dejligt.

– Jeg havde det indtryk, da jeg trådte af som formand, at der i Dansk Folkeparti i hvert fald var nogle, der synes, at jeg gerne skulle holde lav profil og lade andre komme til. Det var nogle, der sagde for et halvt års tid siden, at jeg ikke kunne saelge billetter, og nu jeg ligefrem savnet på Christians­borg, og man savner at jeg er fremme. Det er jeg selvfølgel­ig beaeret over, siger han.

Laegge svaerdene

Kristian Thulesen Dahl mener, at han har gjort, som han lovede, da han trådte af som formand. Nemlig at tie stille og ikke blande sig i, hvordan partiet skal styres.

– Jeg har jo holdt lav profil siden 23. januar. Jeg har ikke vaeret rundt ved alle mulige foreninger og italesaett­e noget om Mortens lederskab. Jeg har virkelig bestraebt mig på at gøre det, jeg havde sagt.

– Så synes jeg jo, at dem, der i flere år har kaempet for at få mig fjernet som formand, i virkelighe­den også burde laegge svaerdene, siger han.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Stemningen er ikke laengere til smil i Dansk Folkeparti efter onsdagens EU-afstemning.
FOTO: ANTHON UNGER Stemningen er ikke laengere til smil i Dansk Folkeparti efter onsdagens EU-afstemning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark