Ekstra Bladet

MEDSIGTET FAENGSLET FOR AFPRESNING

Endnu en rocker er faengslet i brutal afpresning­ssag, hvor Jimmi Wallentin er efterlyst

- LINETTE KRØGER JESPERSEN CECILIE ERLAND TORSTEN RUUS linette@eb.dk; cev@eb.dk; ruus@eb.dk

En 27-årig Satudarah-rocker var i 2018 indblandet i et groft økseoverfa­ld på et offer, der var begyndt at ses med ekskaerest­en til et højstående medlem af rockerklub­ben. Nu er han igen faengslet.

Ifølge politiet deltog han sammen med den efterlyste top-rocker Jimmi Wallentin Andersson, en 30-årig mand og en tredje unavngiven mistaenkt i grov afpresning af en 32-årig mand, der samtidig blev udsat for bestialske trusler.

Det fremgår af sigtelsen, der i går formiddag blev laest op i Retten i Roskilde, hvor manden blev fremstille­t i grundlovsf­orhør og varetaegts­faengslet.

Manden fremstod høj og veltraenet og havde det lange hår samlet i en knold i nakken, da han, inden retten blev sat, højlydt udtrykte sin utilfredsh­ed med anholdelse­n over for sin forsvarer.

Han naegter sig skyldig og ønskede ikke at afgive forklaring. Herefter blev dørene lukket.

Afpresning­en skete ifølge sigtelsen i perioden fra 30. april til 4. maj i år.

2. maj blev offeret beordret til at følge med til Søndermark­svej i Roskilde, hvor Jimmi Wallentin Andersson og den 27-årige angiveligt var iført Satudarah-T-shirts.

Ifølge sigtelsen truede Jimmi Wallentin Andersson offeret.

’Du skylder mig 200.000 kr. og jeg gider ikke diskutere det. Du har til i morgen kl. 16. Ellers kommer der 50.000 oveni. Hvis ikke du betaler, kommer jeg og voldtager din kone og slår din far ihjel’, lød det efterfulgt af afskedssal­utten: ’Smut eller jeg stikker dig ned’.

Dagen efter klokken 17 skulle den 30-årige af de mistaenkte rockere så have meddelt via den krypterede app Signal, at offeret nu skyldte de 50.000 kroner ekstra, og de skulle betales.

Derfor blev der sat et møde op 4. maj mellem den 30årige og offeret. I stedet blev han mødt af politiet ved det aftalte mødested i Vallensbae­k og anholdt.

38-årige Jimmi Wallentin Andersson blev 9. maj efterlyst offentligt med navn og billede, men den høje mand med de karakteris­tiske tatovering­er er fortsat på fri fod.

Hvis ikke du betaler, kommer jeg og voldtager din kone og slår din far ihjel

Du skylder mig 200.000 kr. og jeg gider ikke diskutere det

 ?? POLITIFOTO ?? Den efterlyste top-rocker Jimmi Wallentin Andersson er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r praesident for Satudarahs afdeling West Area i Haslev. I går blev en medsigtet faengslet.
POLITIFOTO Den efterlyste top-rocker Jimmi Wallentin Andersson er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r praesident for Satudarahs afdeling West Area i Haslev. I går blev en medsigtet faengslet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark