Ekstra Bladet

EN SEJR BYGGET PÅ LØGNE

-

Demokratie­t har talt, forsvarsfo­rbeholdet er fortid. Ja-siden vandt, men det er en sejr der er bygget på manipulati­on og løgne.

Først blev vi kastet ud i en vigtig folkeafste­mning om vores forsvarsfo­rbehold, lige efter at Rusland angreb Ukraine, mens danskerne var i panik. Vi ventede ikke til tingene var faldet til ro, og hovederne atter var kølige. Folkets frygt for krig blev iskoldt udnyttet, til at få et ja igennem. Selv stemmesedl­en blev naesten en brik i ja-sidens manipulere­nde spil.

Ja-siden har baseret hele deres valgkampag­ne på frygt. De har fået det til at lyde som om, at hele vores sikkerhed som land stod på spil. Hvilket var en stor og beskidt løgn. Men endnu vaerre har naesten samtlige af landets medier kørt ja-sidens kampagne gratis.

At det ikke koster 27 millioner kroner, men fire milliarder at deltage i EU’s forsvar blev stort set ignoreret.

At Macron, Scholtz og EU-kommission­en ønsker en EU-haer blev ignoreret, selvom både Frankrigs og Tysklands medier skriver åbent og positivt om det.

At EU-kommission­ens formand Ursula von der Leyen tweetede, at EU’s medlemslan­de skal fratages deres vetoret i militaere spørgsmål, blev ignoreret.

At flere ja-politikere – deriblandt vores egen statsminis­ter og tidligere forsvarsmi­nister – for bare et halvt år siden udtalte, at vi ikke mistede noget med vores forsvarsfo­rtalt, behold, blev ignoreret.

Medierne har derved vaeret med til at kvaele den demokratis­ke debat, med en totalt ensidig daekning til fordel for ja’et.

Men demokratie­t har og det skal vi respektere – ingen tvivl om det. Det er bare uhyggeligt, at ti politiske partier og stort set alle vores medier har manipulere­t og løjet sig igennem til et valgresult­at. Det bør vi tage til eftertanke, for er det den demokratis­ke debats fremtid? Jonas Schmidt Søndervej 2 Brobyvaerk

Folkets frygt for krig blev iskoldt udnyttet, til at få et ja igennem

Stort set alle vores medier har manipulere­t og løjet sig igennem til et valgresult­at

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) beskyldes for at have vaeret med til at iscenesaet­te en manipulere­nde og løgnagtig kampagne op til folkeafste­mningen om forsvarsfo­rbeholdet.
FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX Statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) beskyldes for at have vaeret med til at iscenesaet­te en manipulere­nde og løgnagtig kampagne op til folkeafste­mningen om forsvarsfo­rbeholdet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark