Ekstra Bladet

DEN STORE NORDISKE TENNISKRIG

EFTERSPIL: Holger Rune fortaeller, hvordan norske Casper Ruud i omklaednin­gsrummet hoverede og råbte ham lige op i hovedet efter kvartfinal­esejren over danskeren ved French Open

- Daniel Nøjsen dn@eb.dk Tariq Mikkel Khan foto@eb.dk

PARIS (Ekstra Bladet): På banen så det umiddelbar­t ud til, at Norges Casper Ruud var den rolige, paene dreng i klassen, mens Holger Rune med sine mange følelser i stedet var den slemme.

Men sådan forholdt det sig ifølge Holger Rune langtfra, da kvartfinal­en ved French Open i Paris var slut.

Her var det nemlig en helt anden version af nordmanden, som 19-årige Holger Rune pludselig havde helt oppe i sit ansigt i omklaednin­gsrummet efter kampen.

Det fortaeller Holger Rune til Ekstra Bladet.

’Hav lidt respekt’

– I omklaednin­gsrummet skal han og hans team forbi mig. Teamet er egentlig meget søde, men så går han bare direkte hen til mig og råber ’JAAAA’ lige op i hovedet på mig, fortaeller danskeren.

– Jeg taenkte bare: Hvad fanden laver du? Det gør man kraftedeme ikke. Du kan juble på banen alt det, du vil, og vaere glad. Det gør jeg også selv, når jeg vinder. Men det der er så dårlig stil. Hav dog lidt respekt.

Efter opgøret havde 23årige Casper Ruud også udtalt til pressen, at unge Holger Rune skulle ‘grow up’ altså se at blive voksen med henvisning til Holger Runes mange tydelige frustratio­ner undervejs i kampen.

Men i Holger Runes øjne forholder det sig faktisk helt omvendt. Og det skyldes ikke udelukkend­e episoden i omklaednin­gsrummet.

For også på banen udviste Casper Ruud, der har vaeret på ATP-touren siden 2015 og aktuelt ligger nummer otte i verden, saerdeles usportslig opførsel, afslører danskeren.

– Det hele begynder, da jeg beder dommeren kigge efter et maerke. Den er meget taet på linjen, og jeg kan ikke se, om den er inde eller ude. Så siger han: ’Do you have to check every mark?’ (skal du have alle maerker tjekket, red.). Og det er første gang, jeg beder dommeren om det, fortaeller Holger Rune og fortsaette­r:

– Så siger jeg til ham, at han skal lade vaere med at snakke til mig. Vi er midt i en tenniskamp. Det hører ingen steder hjemme. Men ved sideskifte­t fortsaette­r han, og siger ’you don’t talk to people like this’ (sådan snakker du ikke til folk, red.). Og der gentager jeg bare, at han ikke skal snakke til mig.

Var nedladende

Så går han bare direkte hen til mig og råber ’JAAAA’ lige op i hovedet på mig

Han var så usportslig i løbet af kampen og snakkede til mig igen og igen

Der var derfor også en grund til, at Holger Rune meget hurtigt ville vaek fra Casper Ruud, da de efterfølge­nde skulle sige tak for kampen, forklarer han.

– Jeg havde ikke lyst til at give ham en krammer efter. Han fik en highfive, og så skulle jeg bare vaek fra ham. Han var så usportslig i løbet af kampen og snakkede til mig igen og igen.

Holger Rune føler derfor, at Casper Ruud var nedladende over for ham både på banen og efter kampen – og det har han svaert ved at forstå.

99 procent af spillerne på touren har respekt for mig, og så er der lige ham

– Det er lidt ambivalent, for jeg har hele vejen igennem sagt, at jeg har vanvittig meget respekt for ham, og at han er en glimrende grusspiler, så jeg forstår ikke, hvor det kommer fra? Skal jeg laegge mig ned på knae og sige tillykke til ham?

– 99 procent af spillerne på touren har respekt for mig, og så er der lige ham. Det lever jeg nok med, slutter Holger Rune.

Kvartfinal­en blev dermed endestatio­nen for den danske stjerne ved French Open. Han tabte med cifrene 6-1, 4-6, 7-6, 6-3.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Game over
På banen var norske Casper Ruud godt spillende og vandt i fire saet over Holger Rune.
FOTO: RITZAU SCANPIX Game over På banen var norske Casper Ruud godt spillende og vandt i fire saet over Holger Rune.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark