Ekstra Bladet

LAD HAM NU VISE FØLELSER!

- Michel Wikkelsø Davidsen

LAD MIG KOMME til sagen med det samme.

Jeg er med Holger Rune. Så er den del slået fast i den sort-hvide debat om vores nye danske tennisstje­rne, der har fået folk til at koge ude foran tv-skaermene i nat.

De fleste virker til at vaere imod danskeren efter hans opsigtsvae­kkende opførsel i kampen mod Casper Ruud.

JEG KRUMMEDE selv taeer, da han flere gange råbte ud mod sin boks med blandt andre mor Aneke, traener Lars Christense­n og søster Alma.

Jeg smågrinede, da han imiterede et par teknisk dårlige, men dog succesfuld­e, slag fra Casper Ruud.

Og jeg traekker på skuldrene over, at han kun gav et kort håndtryk til Casper Ruud uden øjenkontak­t efter kampen.

DET ER MED andre ord ikke alt, som Holger Rune gør – eller gjorde i den kamp – der var inden for stregerne. Men jeg elsker og hylder, at Holger Rune viser sine følelser og har en både farverig og kontrastfu­ld personligh­ed.

Jeg kan faktisk overhovede­t ikke forstå, hvordan personligh­ed og følelser ikke kan hyldes – med alle de små forbehold in mente, som jeg allerede har naevnt.

Vi skal også lige huske på, at selvom Holger Rune spiller tennis som en fuldvoksen mand og derfor allerede naermer sig top-20 i verden, så er han altså stadig en teenagedre­ng på 19 år. Han laver fejl – store fejl – og han dummer sig.

HAN HAR temperamen­t, og det kan da vaere skraemmend­e at sidde og kigge på hjemme i stuerne, men uden det temperamen­t var Holger Rune nok ikke blandt verdens 28 bedste tennisspil­lere som 19-årig.

Vi elsker jo at have danske verdensstj­erner, men for at blive verdensstj­erne med udgangspun­kt fra Danmark kraever det noget udansk.

I Caroline Wozniackis tilfaelde en kraevende far, som vi også laerte at leve med, som tiden gik.

I Holger Runes tilfaelde et temperamen­t, der i de vaerste stunder får ham til at fremstå forfaerdel­igt, men som ingen af os overhovede­t så i storkampen mod Stefanos Tsitsipas.

JA, HOLGER RUNE skal laere at styre temperamen­tet og sine udbrud, men sgu ikke for min skyld eller jeres skyld. Det skal vaere for sin egen skyld, så modstander­ne ikke kan provokere ham 20 procent dårligere.

Derfor er det da også noget, som hans team helt sikkert er opmaerksom­me på, og som Holger Rune godt selv ved.

Vi andre kan så passende øve os på både at acceptere, at vi har et dansk supertalen­t, der ikke er perfekt, men som giver os meget mere end god tennis.

ET DANSK supertalen­t, der ligner os andre, når vi banker padel-battet ind i glasvaegge­n eller psyker vores modstander­e.

Ikke et glatpolere­t glansbille­de uden kant – og som alle har glemt igen, når ketcheren er smidt.

Det er jo ikke så svaert, når hovedperso­nen hedder John McEnroe og er amerikaner. Så hvorfor må man ikke, når man hedder Holger Rune og heldigvis er dansk?

Uden temperamen­t var Holger Rune nok ikke blandt verdens 28 bedste tennisspil­lere som 19-årig

 ?? FOTO: CHRISTOPHE ARCHAMBAUL­T/AFP/RITZAU SCANPIX ?? Tys ikke på ham
Holger Rune kan få os til at krumme taeer, smågrine og traekke på skuldrene, men lad os nu hylde følelser og personligh­ed, mener Ekstra Bladet sportschef, Michel Wikkelsø Davidsen.
FOTO: CHRISTOPHE ARCHAMBAUL­T/AFP/RITZAU SCANPIX Tys ikke på ham Holger Rune kan få os til at krumme taeer, smågrine og traekke på skuldrene, men lad os nu hylde følelser og personligh­ed, mener Ekstra Bladet sportschef, Michel Wikkelsø Davidsen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark