Ekstra Bladet

FRANSK OVERFLØDIG­HEDSHORN

KASPER HJULMAND misunder, at Frankrig har 40-50 verdenskla­ssespiller­e at vaelge mellem, men Christian Eriksen og Kasper Schmeichel ville starte for Frankrig, mener landstraen­eren

-

PARIS (Ekstra Bladet): Der bliver rigeligt at holde øje med for det danske landshold, når Mbappé, Benzema, Griezmann og co. i aften byder velkommen på Stade de France.

Når den franske vikarieren­de landstraen­er under kampen får lyst til at lave indskiftni­nger eller skifte formation, så har han et sandt overflødig­hedshorn af verdensstj­erner at saette på banen, alt efter hvordan kortene skal blandes.

Moussa Diaby, Wissam Ben Yedder og Christophe­r Nkunku er bare nogle af de folk, der ventes at starte på baenken mod Danmark.

Voldsomt højt niveau

– Frankrig har en enorm gruppe af spillere med voldsomt højt niveau at vaelge imellem. Det er et af de lande, der har absolut flest spillere med internatio­nalt niveau at vaelge imellem, sagde Danmarks landstraen­er, Kasper Hjulmand, om dagens modstander.

– Christophe­r Nkunku og Moussa Diaby har vaeret to af profilerne i Bundesliga­en denne saeson, og de starter nok på baenken mod os. Det er voldsomt, og generelt har Frankrig masser af spillere, der spiller Champions League hver uge og bliver testet på højeste niveau.

– De har også lige vundet U17-EM igen, så der er bare en kaempe talentmass­e i Frankrig at vaelge ud fra, lød det fra Kasper Hjulmand.

Kigger man ud over de 24 mand, som Frankrig har udtaget til denne Nations League-samling, så er det en stjernepar­ade af en anden dimension, der ikke er involveret denne omgang.

Alternativ startellev­er

Ekstra Bladet har herunder samlet en startellev­er, der sagtens ville kunne kaempe med om VM-trofaeet i Qatar senere på året, men som på grund af konkurrenc­e, skader eller andre omstaendig­heder ikke er med i truppen mod Danmark.

De 11 udvalgte på det ikke-udvalgte hold siger noget om, hvad det er for en modstander, Kasper Hjulmand og co. står over for tre gange på fem måneder …

Alligevel er Kasper Hjulmand yderst fortrøstni­ngsfuld i forhold til den danske trupdybde og fremtidens spillerudv­alg.

– I Danmark har vi selv en stor bredde, som bare bliver bedre og bedre. Vi får hele tiden flere spillere, der får kontrakter i de store ligaer og bliver prøvet på højeste niveau. Det er dog ikke helt på Frankrigs niveau.

– Jeg har utrolig mange dygtige spillere til rådighed. For eksempel ville både Christian Eriksen og Kasper Schmeichel her ved siden af mig (på torsdagens pressemøde, red.) gå ind i startopsti­llingen for Frankrig. Så stor er kvaliteten i Danmark.

Der er bare en kaempe talentmass­e i Frankrig

 ?? ??
 ?? ?? Verdensstj­erner
Der er verdensstj­erner nok at holde øje med for Danmark på Stade de France.
Verdensstj­erner Der er verdensstj­erner nok at holde øje med for Danmark på Stade de France.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark