Ekstra Bladet

’GOD FORNEMMELS­E’

- Frankrig er et hold, der skifter rytme og tempo, og når de er ved at tabe, skruer de op og vinder kampene, siger Kasper Hjulmand

-

PARIS (Ekstra Bladet): Kasper Hjulmand har en god fornemmels­e, men han kommer til at mangle hele rygraden i sit forsvar, når Danmark åbner mod Frankrig i Nations League.

Andreas Christense­n er blevet hjemme i Danmark, fordi hans kaereste skal føde parrets første barn, og Simon Kjaer er lige nu på vej tilbage fra en korsbåndso­peration.

Det er et fransk landshold, der ikke kun er verdensmes­tre og Nations League-mestre, de er også ubesejret de seneste 20 kampe – 14 sejre og seks uafgjorte.

Franskmaen­dene har ikke tabt siden 11. november 2020, da et staerkt reservespa­ekket landshold tabte 0-2 til Finland.

– Vi vil bestemme mest muligt, men mod Frankrig ved vi, at vi ikke kan bestemme alt.

– Jeg har en god fornemmels­e, men vi skal have kollektive­t til at fungere. For Frankrig er et hold, der skifter rytme og tempo. Der har vaeret kampe, hvor de har vaeret ved at tabe, men så skruer de pludselig op. Det er et hold, hvor man ikke må slaekke på koncentrat­ionen, siger Kasper Hjulmand på det afsluttend­e pressemøde forud for dagens opgør.

Det peger i retning mod, at Danmark maksimalt stiller med seks startere fra sidste sommers EM-semifinale mod England.

Det ligger til, at Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaar­d, Pierre-Emile Højbjerg, Joakim Maehle, Thomas Delaney og Mikkel Damsgaard kan komme på banen fra start mod Frankrig.

Udsolgt i Paris

Franskmaen­dene er populaere, når de spiller på Stade de France. Siden VM-triumfen blev sikret i 2018, har der så godt som vaeret udsolgt til alle hjemmekamp­e.

Det bliver der også i aften, når Danmark er modstander­en i Nations League.

De røde lamper blinker med 80.000 på plads på det stadion, der også lagde graestaepp­e til den skandaløse afvikling af Champions League-finalen i lørdags.

Men i aften vil der ikke vaere mange tilskuere uden billetter. Og samtidig vil der kun vaere i omegnen af 1500 danske fans på tribunerne.

– Det er stort for os at spille for fyldte tribuner her i Paris. Det er en enorm glaede, at vi også får en del danske fans, siger Kasper Hjulmand, der på ingen måder er bekymret for afviklinge­n af kampen.

– Jeg så, hvad der skete i lørdags under Champions League-finalen, men jeg har ingen ide om, hvorfor og hvordan det skete. Jeg forventer alt fungerer som det skal, når vi møder Frankrig.

– Vi er hverken bange eller bekymrede, fastslår Kasper Hjulmand.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kasper Hjulmand og Christian Poulsen (tv) må stille med et helt nyt midterfors­var, fordi hverken Simon Kjaer eller Andreas Christense­n er med mod Frankrig.
FOTO: LARS POULSEN Kasper Hjulmand og Christian Poulsen (tv) må stille med et helt nyt midterfors­var, fordi hverken Simon Kjaer eller Andreas Christense­n er med mod Frankrig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark