Ekstra Bladet

’VI HAR SKUDT PAPEGØJEN’

JESPER LINDSTRØMS første saeson i Eintracht Frankfurt er gået over al forventnin­g, og en del af aeren tilskriver han sin kaereste, Sofie

- MAYA STOLTZE WESTANDER maya@eb.dk

Der har vaeret lidt at fejre hos familien Lindstrøm den seneste tid.

Med Europa League-guld om halsen og med titlen som ’Rookie of the season’ i Bundesliga­en er Jesper Lindstrøm nemlig vendt hjem til Danmark for at holde lidt velfortjen­t sommerferi­e.

Det ovenpå en debutsaeso­n i Frankfurt, han nok ikke kommer til at glemme lige foreløbigt.

– Havde jeg sagt til min familie for to år siden, at jeg først ville komme hjem og have vundet et mesterskab med Brøndby og et år senere et Europa Leaguetrof­ae med Frankfurt, så ville de nok glo på mig og sige ’fald ned’, lyder det med et smil fra Lindstrøm, da Ekstra Bladet fanger ham på en telefon.

– Har du fundet en plads til medaljen endnu?

– Den er lige med i Danmark, så min familie kan få lov til at se den.

– Men jeg tror sgu, jeg skal gemme den et godt og sikkert sted, måske i banken eller sådan noget.

Bundesliga­en passer sindssygt godt til mig

– Den skal sammen med de andre små trofaeer, jeg har vundet, så det bliver gemt et godt sted, fortaeller 22-årige Lindstrøm, der på et haengende hår nåede at blive klar til den store finale på Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla.

Efter fem kampes fravaer kaempede Lindstrøm i 71. minutter for pokalen.

Herefter kunne han ikke gøre andet end at heppe på holdkammer­aterne fra udskiftnin­gsbaenken.

En velkendt følelse for midtbanesp­illeren.

– Det er sjovt, fordi det gjorde jeg jo også sidste år, da vi vandt mesterskab­et med Brøndby.

– Der spillede jeg ikke sidste kamp, og man får bare en underlig følelse i maven.

– Man har det som om, man er til ens sidste eksamen, der afgør ens liv, og man ikke kan gøre noget selv, fortaeller Lindstrøm om den nervepirre­nde overtid og i saerdelesh­ed den taette straffespa­rkskonkurr­ence, der sluttede 5-4 til Eintracht Frankfurt.

Det er ikke kun i Europa League, at Jesper Lindstrøm har storpraest­eret for sin tyske arbejdsgiv­er.

Fem mål

Også i Bundesliga­en har han med spilletid i 29 kampe brilleret med fem mål og fem assists.

Det sikrede ham prisen ’Rookie of the season’, en pris, man kun kan modtage i sin debutsaeso­n i ligaen.

– Jeg er selvfølgel­ig glad og stolt.

– Jeg føler virkelig, at vi har skudt papegøjen med det her skifte, fordi jeg spiller fast, og Bundesliga­en passer sindssygt godt til mig, fortaeller Lindstrøm om succesen.

Begge ben er dog plantet solidt på jorden under ’Jobbe’, der i løbet af sit første år i Frankfurt også har haft perioder, hvor der ikke lige gik hans vej.

– I fodbold kan de gå op og ned rigtig hurtigt, og der var også en periode på trefire kampe, hvor jeg ikke spillede overhovede­t, og jeg taenkte, var det det rigtige valg?

– Man var jo i tvivl om det første skridt udenfor Danmark.

– Om det var for stort et skridt, om man skulle blive et år mere, eller var det gået bedre på en mindre hylde.

– Så jeg er sindssygt glad for, at det lykkedes og at jeg nu kan kalde mig europamest­er for klubhold og har spillet så mange kampe i Bundesliga­en. Det er ikke alle, der får lov til det, lyder det fra Lindstrøm.

Kaeresten er vigtigst

Jesper Lindstrøms største frygt ved at drage fra Brøndby IF og ud i den store verden sidste sommer var dog, hvordan det ville vaere for ham at forlade de velkendte rammer.

– Den her omvaeltnin­gsfase – ud i verden alene med kaeresten – ikke at have andet familie taet på, i en ny liga, en ny kultur.

– Der var mange ting, man skulle vaenne sig til, og det var det, jeg er mest var i tvivl om, kunne lykkes, og om jeg ville kunne koncentrer­e mig ordentligt, fortaeller Lindstrøm, der fremhaever sin familie og det team, han haft omkring sig, som dem, der har vaeret afgørende i den proces.

Vigtigst af alle er kaeresten Sofie, der er flyttet med ham til Frankfurt.

– Jeg er sindssygt glad for, at min kaereste har valgt at sige nej til så mange ting for at tage med mig, så jeg ikke er helt alene i et andet land. Det er jo en underlig hverdag, hvor man kommer hjem efter traening, men så er man vaek i en weekend til kamp eller i to uger, fordi der er traeningsl­ejr.

– Det er ikke meget, vi har set hinanden de seneste par måneder, fordi der har vaeret så meget, og sådan er det jo at vaere sammen med en fodboldspi­ller.

– Det er derfor, jeg er så glad for, at hun har valgt at tage med mig, så jeg har noget, der føles som hjem også, når jeg er dernede, lyder det fra Lindstrøm.

 ?? PRIVATFOTO ?? Jesper Lindstrøm og kaeresten Sofie. Kaerlighed
PRIVATFOTO Jesper Lindstrøm og kaeresten Sofie. Kaerlighed

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark