Ekstra Bladet

CHEFEN HAR FÅET EN ØNSKESEDDE­L

– Vi skal have nogle af de allerbedst­e, vi nu kan få – og så skal vi supplere med vores egne unge, siger FCK-traener Jess Thorup om sin forventnin­g til sommerens transfervi­ndue

- MAYA STOLTZE WESTANDER FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN maya@eb.dk

FC Københavns cheftraene­r er draget på velfortjen­t sommerferi­e med sin familie.

Men inden han satte sig på et fly mod varmere himmelstrø­g i Tyrkiet, gjorde han det klart for sportsdire­ktør Peter ‘PC’ Christians­en, hvordan han godt kunne taenke sig at styrke truppen i sommerens transfervi­ndue.

– Vi har set den største transition, og den er vi heldigvis igennem, lyder det fra cheftraene­ren.

– For mig begynder det nu at handle om at finjustere ting og blive mere afklarede på det, vi gerne vil. Spillestil, integrerin­g af de unge mennesker, afklaring i forhold til, hvordan skal vores trupsammen­saetning skal se ud og sådan nogle ting.

– Jeg synes, at vi er nået et godt stykke, men det er klart, at vi går ind i en ny, spaendende saeson, hvor vi håber på, at vi skal gennem nøglehulle­t til Champions League, og der skal vi også have et godt transfervi­ndue.

– Har du afleveret en ønskeliste til PC?

– Ja, det har jeg.

– Vil du løfte sløret for dine ønsker?

– Jeg tror, at PC og jeg er afklarede på, at vi skal have nogle spillere ind, som kan løfte vores hold. Vi skal have en trup, hvor vi skal have nogle af de allerbedst­e, vi nu kan få – og så skal vi supplere med vores egne unge.

– Vi skal ikke have nogen midtergrup­pe af sådan noget halvdårlig­t et eller andet, lyder det fra Thorup, der hvad det angår saetter sin lid til ’PC’ og bestyrelse­n.

– Jeg håber, at ’PC’ og bestyrelse­n er klar til at sige, at ‘det er det her, der skal til’, for at vi kan tage naeste skridt, og det har jeg en god fornemmels­e af, fortaeller Jess Thorup.

De kan levere bedre

I januarvind­uet viste FC København sig frem som Superligae­ns mest aktive hold på markedet – i hvert fald når det kom til indkøb.

I omegnen af 55 mio. kr. brugte det nyudklaekk­ede mesterhold på få Akinkunmi Amoo, Paul Mukairu, Mamoudou Karamoko, Khouma Babacar, Nicolai Jørgensen og Denis Vavro i truppen forud for forårssaes­onen.

Jørgensen på fri transfer og Vavro på leje. De første fire for store indkøbssum­mer og med lange aftaler.

Amoo og Karamoko, der har kontrakter frem til 2026, har i foråret spillet to kampe hver. Mukairu og Babacar, der har aftaler frem til 2025, står begge noteret for 15 kampe. Sidstnaevn­te med tre mål til følge.

– Tog I for mange chancer i januar?

– Nej, det synes jeg ikke. Og jeg er helt bevidst om, når man laver så stor en udskiftnin­g, så er det ikke alle, der har succes. Alle de spillere, vi har hentet ind, har haft en stor rolle i forhold til det mesterskab, vi lige har nået.

Vi skal have nogle spillere ind, som kan løfte vores hold

Vi går ind i en ny, spaendende saeson, hvor vi håber på, at vi skal gennem nøglehulle­t til Champions League

– Men vi har slet ikke set deres topniveau endnu, og der er mange af dem, der helt sikkert også synes, de kan levere bedre.

– Det er jeg også sikker på, at deres traener synes, så det håber vi på at se i den nye saeson, lyder det med et smil fra Jess Thorup.

 ?? ?? Klar i maelet
En blanding af egne unge talenter og spillere fra en høj hylde skal udgøre truppen i FCK, hvis det står til Jess Thorup. *
Klar i maelet En blanding af egne unge talenter og spillere fra en høj hylde skal udgøre truppen i FCK, hvis det står til Jess Thorup. *

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark